Omarska – Župa 0-2

Category: Vijesti Comments: Nema komentara

15 - OmarskaZupa02981. Omarska – Župa 0-2
Radić ‘53, Owusu ‘85
Sudija: Željko Vukić (Banjaluka) Gledalca:130
žuti kartoni: Romanić D, Malešević, Nišević (Omarska) – Osei, Nimo, Owusu (Župa)
Crveni karton: Roamnić Dejan (Omarska), dva žuta u 84.minutu
Omarska: Jokić -, Romanić Darko – (Malešević 6), Romanić Bojan 6,5, Nišević Dejan 6, Romanić Dejan 7, Panić 7, Krecelj 6,5, Grahovac 6, Anđić 6,5, Jaćimović 6 (Hrvaćanin -), Višić 6 (Zdjelar -). Trener: Milenko Vuleta. 
Župa: Savić 7, Osei 6,5, Mijatović 7, Trivić 8, Nimo 7,5, Topalović 6 (Malkić -), Radić 7, Došlov 6,5, Savić I 6,5, Owusu 7, Gudalo 6. Trener: Ljubiša Vrhovac.

OMARSKA – Po veoma hladnom vremenu Omarsku je dodatno zaledila Župa i odnijela sva tri boda, te još jednom dokazala da se radi o tradicionalno neugodnom protivniku. Župa je sasvim zasluženo pobjedila, jer je pokazala više želje da dođe do pobjede. Zanimljivo je istaći da su u Župi nastupila tri tamnoputa igrača, po prvi put u istoriji našeg kluba. Sva tri su uspjela u toku 90 minuta dobiti po žuti karton.

Prvo poluvrijeme je bilo dosta nesadržajno. Treba istaći dva slobodnjaka. Župa je pogodila prečku, a na drugoj strani je zamalo bio neprecizan Romanić Bojan. Od početka se vidjelo da Omarska ne igra na razini na kojoj je igrala u dosadašnjem toku prvenstva.

U drugo poluvreme je Omarska ušla bolje i uspjela stvoriti pritisak pred golom Župe. Iz tog perioda treba izdvojiti prečku koju je silovito pogodio Romanić Dejan. Međutim u 53. minutu gosti izvode školsku kontru, Radić je izašao sam pred golmana Jokića i rutinski ga savladao.

Nakon toga, Omarska je pokušavala izjednačiti, ali nije stvorila mnogo šansi. Treba izdvojiti samo odličnu šansu za Anđića, koji je nakon jedne gužve šutirao sa sedam metara, ali ravno u golmana Savića. U osamdesetom minutu Panić je oboren na ivici šesnaesterca, ali je sudija Vukić pokazao da se radi o slobodnom udarcu, a ne penalu. Stekao se utisak da je ipak ispravno postupio. Nažalost prilikom tog prekršaja  Panić se povrijedio, napustio je igru, a trener Vuleta je već bio izvršio sve tri izmjene. Tri minute kasnije Romanić Dejan je dobio i drugi žuti karton i tada je već bilo izvjesno da bodovi idu u Milosavce, jer je Omarska ostala sa dva igrača manje. U osamdeset petom minutu lijep gol je postigao Owusu sa dvadesetak metara i time postavio konačan rezultat Omarska – Župa 0:2.

To je fudbal, nakon prošlonedjeljne lijepe pobjede u Prnjavoru, doživjeli smo bolan poraz kod kuće. Sledeće nedjelje Omarska putuje u Žeravicu, a Župa dočekuje Mladost iz Slatine.

<<Prethodna utakmica                             Sledeća utakmica>>  

Ostavite tekst odgovora

4O4