Sloga Srbac – Omarska 1-4

Category: Vijesti

Srbac: Sloga – Omarska 1-4

Milosavljević ‘77 (pen) – Romanić D ‘17,’55, Gavranović ‘66, Krecelj ‘81

Sudija: Tripunović Zoran (Derventa). Gledalaca: 100

Žuti kartoni: Eskić (Sloga), Romanić D, Nišević (Omarska). Crveni Karton: Smiljanić (Sloga) u 17. minutu.

Sloga: Smiljanić 5, Kojić 5,5, Malbašić 6, Milosavljević 6, Vasić – (Dabić 5,5), Grbić 5,5, Eskić 6, Zukanović 6, Zelenac 6, Babić 5,5 (Stanišljević -), Žarić 5,5 (Grgec -). Trener: Vujić Slavko.

Omarska: Jokić 7, Lajić 7, Zdjelar 7, Nišević 7, Rosić 7,5, Romanić D  7,5 (Stojnić -), Grahovac 7 (Gavranović -), Anđić 7, Vračar 7, Višić 7, Jokić M 7 (Krecelj 7,5). Trener: Vuleta Milenko.


SRBAC – Omarska je odigrala fantastičnu utakmicu na gostovanju u Srpcu i zasluženo slavila sa ubjedljivih 4-1. Bilo je vidljivo da je Omarska prevazišla krizu sa početka prvenstva i da se u taboru Omarske mogu nadati još boljim igrama u narednim utakmicama. Danas je sve funkcionisalo. Odbrana je bila čvrsta i sigurna, vezni red je igrao odlično, a napadači su bili opasni i efikasni.

Utakmica je odigrana po veoma toplom vremenu i na tradicionalno odličnom terenu u Srpcu. Od prvog minuta obe ekipe su krenule ofanzivno sa željom da se nadigravaju. Ključni momenat utakmice desio se već u sedamnaestom minutu. Rosić je umakao odbrani Sloge, stigao prije lopte do golmana Smiljanića, ali ga je tada golmana domaćih srušio izvan šesnaesterca i sudija Tripunović mu je pokazao direktan crveni karton. Obzirom da je kod ekipe Sloge povrijeđen prvi golman Grahovac, na gol je prinudno stao Dabić. Slobodan udarac je snažno i precizno izveo Romanić Darko i doveo Omarsku u vođstvo 1:0. Tako je Omarska na samom startu utakmice povela sa 1:0, ali imala i igrača više.

U takvom odnosu snaga i sa danas raspoloženom ekipom gostiju, domaćin nije imao nikakve šanse da izvuče pozitivan rezultat. Trudili su se domaći igrači da dođu do izjednačenja, ali su gosti bili mnogo opasniji. Do kraja prvog poluvremena treba izdvojiti odličnu priliku za Grahovca koji je bio neprecizan sa desetak metara, te prečku koju je pogodio Višić. Ipak, nije bilo više golova i na poluvrijeme se otišlo sa vođstvom Omarske od 1:0.

U drugom poluvremenu domaćin je krenuo još ofanzivnije, ali su gosti igrali mirno, kontrolisali situaciju i stvarali mnogo više prilika. U 55. minutu Krecelj, Rosić i Romanić Darko su lijepo kombinovali u šesnaestercu Sloge, a akciju je lucidnim golom, malo iskosa, okončao Romanić Darko i uduplao vođstvo gostiju. Desetak minuta kasnije utakmica je i definitivno odlučena. Odličnu kontru je istrčao Gavranović, koji je sam vukao loptu od centra terena, a potom je rutinski savladao Dabića.

Domaći su tračak nade dobili u 77. minutu. Naime, sudije Tripunović je pokazao na bijelu tačku zbog igranja rukom od strane Niševića (i to tek na intervenciju pomoćnika Rajlića). Penal je izveo i pogodio Milosavljević, te smanjio na 3:1. Međutim, nada domaćih je trajala samo 4 minute, jer je Krecelj iskoristio neopreznost štopera Sloge Kojića, oduzeo mu loptu, izašao sam pred Dabića i pogodio za 4:1, te postavio konačan rezultata ove utakmice.

U sledećem kolu, Omarska dočekuje Slobodu iz Novog Grada, a Sloga gostuje kod imenjaka u Trnu.

<<Prethodna utakmica                             Sledeća utakmica>>

Tags:  

4O4