Borac Šamac- Omarska 1-4

Category: Vijesti

Šamac: Borac – Omarska  1-4

Rosić ‘16, ‘59, Romanić Darko ‘48, Panić ‘79 – Bijelić ‘43

Sudija: Šestić Nemanja (Banjaluka)

Žuti kartoni: Maslić, Stokić, Ilić, Bijelić (Borac), Grahovac, Romanić Dragan (Omarska)

Borac: Đurić 5,5, Stokić 5,5, Ilić 5,5 (Susaković -), Maslić 5,5 (Stanković -), Ćosović 5,5 (Marčeta -), Perić 5,5 (Majić -), Bijelić 6, Galešić 5,5, Zurapović 5,5, Susaković I 5,5, Čaušević 5,5 (Dujmušić 5,5). Trener: Mitar Lukić.

Omarska: Jokić 7, Marmat 7, Romanić Bojan 7, Romanić Dragan 7 (Nišević -), Ratković Mario 7 (Jokić Marko -), Zdjelar 7 (Kolundžija -), Vračar 7, Grahovac 7 (Romanić N Dejan -), Romanić Darko 7,5, Panić 7,5, Rosić 8 (Krecelj -). Trener: Milenko Vuleta.


ŠAMAC  – Omarska je u okviru trećeg kola lige za prvaka savladala Borac u Šamcu sa 4-1 i napravila veliki korak ka prvoj ligi. Omarska je dominirala u svim segmentima igre i sasvim zasluženo ubjedljivo slavila.

Susret je odigran po idealnom vremenu i na odličnom terenu, a od početka utakmice Omarska je imala više loptu u svojim nogama. Nije bilo izglednijih prilika, ali u 16.minutu golman Borca ispušta jednu loptu, a na nju natrčava Rosić Branko i dovodi Omarsku u vođstvo od 1:0. Nakon toga igra se rasplamsala, a Omarska je propustila nekoliko prilika da uveća vođstvo i možda već u prvom poluvremenu razriješi sve dileme oko pobjednika. Treba izdvojiti velike prilike koje su propustili Vračar i Panić. Sa druge strane i Borac je odigrao dobro u završnici prvog poluvremena. U 35.minutu Čaušević je propustio odličnu priliku nakon prodora Susakovića, a u 43. minutu Joco Stokić je sjajno izveo korner, visoki Bijelić je bio najviši u skoku i pogodio za izjednačenje. Na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

U drugom poluvremenu na terenu je postojala samo jedna ekipa. Viđena je jedna furiozna igra Omarske, a bilo je očigledno da domaća ekipa ni na fizičkom planu ne može parirati Omarskoj. Omarska je povela već u 48. minutu. Romanić Darko je izveo slobodan udarac sa lijeve strane, lopta je iznenadile sve igrače u šesnaestercu i na kraju završila u mreži. Nakon toga se posebno razigrao Panić, koji je po desnoj strani terorisao odbranu Borca i pripremio nekoliko stopostotnih prilika za napadače Omarske. Nakon nekoliko promašenih izglednih prilika, Rosić Branko u 59.minutu na asistenciju Panića postiže svoj drugi, a za Omarsku treći gol i može se reći rješava pitanje pobjednika.

Oba trenera su  u završnici utakmice izvršila dosta izmjena,  u ekipi Borca su ušli uglavnom mlađi igrači i intenzitet igre je dosta opao. I u takvoj igri Omarska je stvorila više opasnih situacija, a valja izdvojiti prečku koju je zatresao  Romanić Darko. U 79. minutu svoju odličnu igru je krunisao Panić Vedran, golom iz slobodnog udarca. Golman Đurić je ponovo pogrešno procijenio putanju lopte i lopta je završila u mreži Borca za konačnih 4:1.

Po završetku utakmice igrači su proslavili pobjedu u svlačionici, s pravom, jer su i zaslužili. Ovom pobjedom Omarska je zaista nadomak prve lige, jer joj je u poslednja četiri kola potrebno da osvoji 4 boda. Već sledeće nedjelje Omarska može i zvanično proslaviti titulu. U goste nam dolazi drugoplasirana ekipa Progresa, koja zaostaje 8 bodova (s tim da Omarska ima i utakmicu manje od Progresa). Ukoliko Omarska pobjedi Progres, a Sloboda ne savlada Borac u Mrkonjić Gradu, već u nedjelju će Omarska i teoretski obezbjediti plasman u prvu ligu.

IDEMO, CILJ JE ZAISTA BLIZU

<<Prethodna utakmica                             Sledeća utakmica>>

Tags:  

4O4