Omarska – Mineral 2-0

Category: Vijesti Comments: Nema komentara

15 - OmarskaMineral20Omarska – Mineral 2-0
Jaćimović ‘73, Romanić Darko ‘77
Sudija: Vukić Željko (Banjaluka) Gledalaca: 200.
Žuti kartoni: Romanić Darko, Nišević N (Omarska) Jovičić, Kovačević (Mineral)
Omarska:  Jokić 7, Romanić Darko 7 (Rosić Đorđe -),Nišević Nemanja 7, Romanić Bojan 7, Nišević Dejan 6,5, Anđić Vladan 7, Zdjelar 6,5, Grahovac 7 (Pađan -), Panić 6,5 (Romanić Dejan 6), Krecelj 7, Jaćimović 7,5. Trener: Milenko Vuleta. 
Mineral: Omerović, Popović Danijel, Goranović, Jovičić (Prodić Slaviša), Prodić Goran, Milojević (Jelić), Vučić (Kuzmanović), Popović Mladen, Stojanović, Kovačević, Gačić. Trener: Gačić Milenko

OMARSKA – Omarska je dosta teško uspjela da slomi bunker Minerala. Gosti su se pokazali kao čvrsta ekipa, ali nisu pokazali velike napadačke ambicije. Uglavnom su se skoncetrisali na odbranu i čuvali svoj gol, a izvrstan je bio najbolji akter meča, golman Minerala Omerović. U prvom poluvremenu je Omarska promašila tri stopostotne šanse, uglavnom šuteve sa desetak metara u situaciji jedan na jedan. Redom su mašili Romanić Darko, Krecelj i Jaćimović, ali je sva tri puta uspješniji bio Omerović. I gosti su zaprijetili u 33.minutu iz kontre, ali je golman Jokić takođe sjajno intervenisao.

U drugom poluvremenu ista slika, s tim da su gosti dodatno povukli, a u igrače Omarske je polako ulazila nervoza, naročito nakon promašaja Grahovca u 67.minutu. Nakon sjajne akcije, Grahovac je dobro šutirao sa desetak metara, ali je ponovo bravoruzno odbranio Omerović. U sledećem napadu su gosti imali šansu da povedu, ali je ponovo odličan Jokić.

Ipak, bunker gostiju je srušen u 73.minutu.  Nakon ubačaja iz kornera lopta je upala u peterac, a tu je sjajno polumakazicama Jaćimović zakucava u mrežu. Četiri minuta kasnije ponovo gužva u šesnaestercu, lopta se odbijala od mnogo igrača, na kraju do Romanić Darke koji ju je zakucao u mrežu sa ivice šesnaesterca. Omerović je bio nemoćan, a tako je postavljen i konačan rezultat 2-0. Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih šansi za promjenu rezultata.

Klub se još jednom zahvaljuje i kladionici Astra SB koja je u potpunosti finansirala troškove današnje utakmice.

Foto: Pejić Novak, fb profil, preuzeto bez pitanja, pa hvala duplo.

Omarska sledeće nedjelje gostuje u Kozarskoj Dubici kod starog rivala Borca.

<<Prethodna utakmica                       Sledeća utakmica>>  

Tags:  

Ostavite tekst odgovora

4O4