Omarska – Gomionica 5-1

Category: Vijesti Comments: Nema komentara

14-OmarskaGomionica 51Omarska – Gomionica (B. Majdan) 5-1
Grahovac `12, Jaćimović `37, Nišević Nemanja `43, Krecelj `53, Rosić Branko `90
Sudija:  Dragan Žarić (K. Varoš) Gledalaca: 200.
Žuti kartoni: N Nišević, Da Romanić (Omarska) Batar, Torda, Ritan (Gomionica).
Omarska: Petrović 7, Romanić Darko 7, Anđić 7, Nišević Dejan 6, Romanić Bojan 7, Nišević Nemanja 7 (Rosić Đorđe 6), Krecelj 8, Grahovac 7 (Zdjelar 6), Romanić Dejan 7, Hrvaćanin 7 (Rosić Branko 7), Jaćimović  7. Trener: Milenko Vuleta
Gomionica:  Kesić 5,5, Mihajlović 6, M. Prerad 6, Lukendić 6, Pezer 5,5 (Vidović 6), Ćorda 5,5 (Savić -), Kljunić 6, Batar 5 (S. Prerad 5,5), Ritan 6,5, Šteković 6,5, Surtov 6,5. Trener: Nenad Gavrilović

Omarska je rutinski, faktički sa pola gasa savladala oslabljenu Gomionicu sa visokih 5-1. Gomionica je doputovala bez Malčića, Jeremića, Gligića i Bobara, te nije mogla pružiti ozbiljniji otpor. Sa druge strane u timu Omarske su nedostajali: Miljević (kartoni), Pađan i Kvočka (lakše prehlade).

Već u prve dvije minute Omarska je mogla povesti 2-0. Romanić Darko i Hrvaćanin su bili sami pred golmanom, ali je golman gostiju bio uspješniji. Otpor gostiju je slomljen u dvanaestom minutu. Grahovac i Romanić su odigrali lijep dupli pas, Grahovac nije pustio lopti ni da dodirne zemlju, već je iz voleja precizno iz srca šesnaesterca pogodio gol Gomionice. Nakon tog gola ritam igre je nešto opao, a u finišu prvog poluvremena Omarska riješava susret. Prvo je Jaćimović povisio na 2-0 sjajnim šutem sa ivice šesnaesterca u suprotne rašlje, a potom je Nišević Nemanja presjekao jednu loptu i matirao golmana gostiju.

U drugom poluvrmenu viđena je jedna opuštena igra u kojoj je Omarska više mislila na sledeći susret u Laktašima, a gosti su pokušavali postići koji gol. U toj igri, gosti su bili nešto opasniji na početku drugog dijela i uputili dva-tri opasna šuta, ali je golman Petrović bio siguran. Na 4-0 je povisio Krecelj u 53 minutu. Lijepo ga je proigrao Jaćimović, Krecelj se našao sam pred golmanom, šutirao, golman je samo malo dodirnuo loptu, ali je ona ipak završila u mreži. Devet minuta kasnije Ritan smanjuje na 4-1, takođe iz situacije jedan na jedan.

U poslednjih petnaest minuta u igru je ušao i mladi Rosić Branko koji je tako debitovao za prvi tim. Debi je okrunio golom u sudijskoj nadoknadi za konačnih 5-1 i tako sa 16 godina 2 mjeseca i 9 dana postao najmlađi strijelac u istoriji kluba.  U tom periodu je bilo dosta šansi i na jednoj i na drugoj strani, a po promašaju se istakao Romanić Dejan, koji je predriblao i golmana , a potom promašio prazan gol.

Sve u svemu zaslužena i ubjedljiva pobjeda za miran nastavak prvenstva. Već u subotu Omarska gostuje u Laktašima, a potom dočekuje Krupu sledeće nedjelje. U Laktaše putujemo kompletni i očekujemo povoljan rezultat.

<<Prethodna utakmica                             Sledeća utakmica>>

Tags:  

Ostavite tekst odgovora

4O4