Velež – Omarska 2-1

Category: Vijesti

Nevesinje: Velež – Omarska 2-1

Anđelović ‘47, Drašković ‘58 – Zurovac autogol ‘74

Sudija: Vukojević Darko (Doboj)    Gledalaca: 400

Žuti kartoni: Popović M, Gutić, Popović D, Trebović (Velež) Sadžak, Kralj, Zdjelar, Petković, Grahovac (Omarska)

Velež: Zurovac 5,5, Abaza 7, Petković 7, Popović D 7, Anđelović 7,5, Prodanović 7, Popović M 7 (Sekulović -), Repović 7, Drašković 7,5, Andrijašević 7 (Trebović -), Gutić 7. Trener: Vidak Bejatović.

Omarska: Zgonjanin 6, Zdjelar 6, Rastoka 6, Kopanja 6, Kralj 6 (Vračar -), Grahovac 6, Anđić 6, Jaćimović 6, Nišić L 6, Jovičić 6, Sadžak 6 (Panić 6). Trener: Milan Stanivuković.


NEVESINJE – Omarska je poražena u Nevesinju sa 2-1, ali je sačuvala obraz, jer je odigrala časno i pošteno i do zadnjeg sudijskog zvižduka domaćin je strijepio za tri boda koja su mu prijeko potrebna.

U prvom poluvremenu viđena je inicijativa domaćina koji je imao jednu priliku nakon kornera, a Omarska je sa druge strane imala dvije dobre šanse. Jednu preko Sadžaka, a drugu preko Anđića koji je u poslednjim trenucima prvog poluvremena trebao ugurati loptu u gol, ali se predomišljao i na kraju odigrao rukom, te je sjajna šansa otišla u nepovrat.

Na samom početku drugog poluvremena domaćin je poveo. U 47. minutu, Anđelović je precizno šutirao sa distance i savladao Zgonjanina, pogodio je tzv. malu mrežicu i golman Omarske je bio bespomoćan. U 58. minutu diskutabilna situacija. Sudija Vukojević je svirao penal nakon prekršaja Zdjelara nad Popovićem. Protestvovali su gosti jer su smatrali da je Popović loptu primirio rukom, ali je Vukojević ostao pri svovoj odluci. Drašković je pogodio sa bijele tačke i doveo domaćina u vođstvo od 2-0.

Nije se Omarska ni tada predala. Kopanja je izašao sam pred golmana, ali je Zurovac odbranio njegov udarac, lopta se odbila do Jovičića, ali on nije uspio zatresti mrežu Veleža. U 74 . minutu nakon kornera, Jaćimović je šutirao glavom, lopta se od stativa odbija i od golmana domaćina se odbija u mrežu. Tako je Omarska smanjila na 2-1, a gol je zvanično pripisan kao autogol golmana Zurovca.

Do kraja utakmice, Omarska je imala želju da dođe do izjednačenja, ali je domaćin na sve moguće načine otezao i krao vrijeme, te  je uspio u tome i uspio je sačuvati sva tri boda. Omarska na kraju može žaliti što danas nije došla bar do jednog boda, ali čitavo prvenstvo nam se dešava isti ili sličan scenario, solidna ili dobra igra, a na kraju najčešće minimalan poraz. U svakom slučaju utakmica je odigrana u lijepom ambijentu pred oko 400 gledalaca, koji su danas mogli vidjeti jednu pravu prvenstvenu utakmicu.

U sledećem kolu Omarska dočekuje ekipu Romanije, još jednu ekipu protiv koje žalimo za bodovima u jesenjem dijelu prvenstva.

 

4O4