Omarska – Rudar Prijedor 1-0

Category: Vijesti

Omarska – Rudar Prijedor 1-0

Vračar ‘78

Sudija: Velibor Gigović (Gradiška). Gledalaca: 1.300

Žuti kartoni: Rastoka, Romanić Da, Grahovac, Stojnić, Banović, Jovičić (Omarska) Alibegović, Bilbija, Silva

Omarska: Jokić 7, Stojnić 7, Banović 7, Ratković 7, Lajić 7, Grahovac 7, Romanić Darko 7 (Jovičić -), Anđić 7 (Vračar 7,5), Rastoka 7, Jaćimović 7, Šunić 7 (Krecelj -). Trener: Zlatko Jelisavac

Rudar Prijedor: Orlando 6,5, Cervos 6,5, Alibegović 6,5, Pekija 6,5, Radaković 6,5, Bilbija 6,5, Demonjić 6,5 (Kovačević -), Silva 6,5, Kojić 6,5, Marić 6,5, Marmat D 6,5 (Marmat N -). Trener: Srđan Marjanović.


OMARSKA – Omarska je ostvarila i treću pobjedu u nizu, i to protiv velikana, Rudar Prijedora. U principu, možemo pričati o angažmanu, sudijskim odlukama, prilikama, ali bitno je samo ono što se desilo u 78.minutu kada je Milan Vračar zatresao mrežu Rudara i kada je eksplodiralo oduševljenje navijača Omarske kako na zapadnoj, tako i na istočnoj tribini. Jednostavno, to su trenuci zbog čega se igra fudbal i to su trenuci zbog čega postoji FK Omarska. Realno, to su nevjerovatne scene. Scene koje može priuštiti samo Omarske i scene na koje smo ponosni.

Lokalni derbi je ispunio sva očekivanja. Prepuen tribine, najposjećenija utakmica ove jeseni u prvoj ligi. Mnogo tenzija, opreza i može se reći viđena je jedna šahovska špartija u kojoj je na kraju Omarska iskoristila jednu grešku gostiju, odnosno Milan Vračar je sjajno predosjetio razvoj događaja i veoma spretno i lukavo savladao golmana Rudara za velika tri boda.

Krenimo redom. U prvom poluvremenu, viđeno je veoma malo od fudbala. Rudar je imao terensku inicijativu, ali bez ozbiljnijih prilika. Treba izdvojiti pokušaje Radakovića, Demonjića  i Marmata, ali golman Jokić nije ima većih problema da ukroti te pokušaje.

U drugom poluvremenu viđeno je mnogo više uzbuđenja, uglavnom pred golom gostiju. Omarska je bila mnogo ofanzivnija, bilo je mnogo opasnih napada, ali bez preciznosti u samoj završnici. U 78.minutu Omarska je imala slobodnjak sa tridesetak metara. Romanić Darko je pogodio živi zid, lopta se od živog zida odbila u šesnaesterac gostiju, a tamo je Vračar stigao do lopte prije Orlanda, golmana Rudara i špicom poslao loptu u mrežu Rudara za vođstvo  Omarske od 1-0.

Do kraja utakmice Rudar je pokušavao izjednačiti, ali Omarske je bila stabilna i bez većih problema je sačuvala pobjedu i na kraju slavila sa 1-0.

Viđena je nevjerovatna, ali sportska atmosfera. Omarska je čekala 50 godina na zvaničnu prvenstvenu utakmicu protiv Rudara i uz ogromnu podršku navijača na kraju  je pobjedila.

Treba takođe pohvaliti i  ”Alcohol Boyse” koji su čitavo vrijeme vatreno podržavali Rudar i dodatno uljepšali kompletan ambijent.

Ovo su utakmice za koje se živi i ovo su utakmice zbog kojih postoji FK Omarska. Hvala svima.

Pribojavali smo se suđenja, ali je suđenje ovaj put bilo dobro, u skladu sa igrom u derbiju.

U poslednjem jesenjem kolu Omarska gostuje kod Slobode u Mrkonjić Gradu, a Rudar dočekuje Kozaru iz Gradiške.

<<Prethodna utakmica                             Sledeća utakmica>>

Tags:  

4O4