Banjaluka: Željezničar ST – Omarska 1-2

Category: Vijesti

Banjaluka: Željezničar ST – Omarska 1-2

Jaćimović ‘35, Rastoka ‘83 – Ivić ‘89

Sudija: Perić Danijel (Bijeljina). Gledalaca: 200

Žuti kartoni: Bajić, Savatić (Željezničar) Zdjelar, Jokić, Šunić, Panić (Omarska)

Crveni karton: Panić (Omarska) u 63.minutu

Željezničar: Stupar 6, Kosta 6 (Savatić 6), Sladojević – (Bajić 6), Đogić 6, Kerezović 6, Šuput 6, Ivić 7, Kralj 6,5, Jovandić 6, Kalabić 5, Peart 6. Trener: Asmir Avdukić

Omarska: Jokić 7, Stojnić 7, Banović 7, Ratković M 7, Anđić 7 (Lajić 7), Zdjelar 7 (Romanić Darko -), Rastoka 7,5, Grahovac 7, Panić 5, Jaćimović 7,5, Šunić 7 (Krecelj -). Trener: Zlatko Jelisavac.


BANJALUKA – Herojska pobjeda Omarske na teškom gostovanju kod Željezničara izvojevana sa igračem manje u poslednjih tridesetak minuta. Prije svega mora se zaista istaći borbena igra Omarske. Ali i sjajna podrška velikog broja navijača svih devedesetih minuta. Fudbal je danas ponudio sve najbolje što može ponuditi mogu samo žaliti svi oni koji danas nisu gledali utakmicu sa banjalučkog predgrađa.

Viđeno je sve , golovi, greške, promašeni penal, sumnjive sudijske odluke.

Prvu priliku su imali domaći u 17. minutu. Sladojević je dobro šutirao sa dvadesetak metara, ali Jokić je bio siguran. U 23. minutu Omarska dva puta ozbiljno prijeti, ali oba puta je Stupar siguran. Odmah na drugoj strani u odličnoj šansi je i Kerezović, ali je ponovo Jokić siguran, a na odbijenu loptu natrčava Šuput i glavom promašuje prazan gol. Imala je Omarska opasan kontranapad i u 31.minutu, ali Rastoka nije uspio iskontrolisati loptu i prilika je otišla u nepovrat.

U 34.minutu Bajić je odlično šutirao sa   tridesetak metara, ali je Jokić još jednom sjajno intervenisao. I onda u 35. minutu dolazi do nesporazuma između golman Stupara i Đogića, Jaćimović krade loptu i sa tridesetak metara pogađa prazan gol domaćih i dovodi Omarsku u vođstvo od 1:0. Samo minut kasnije idealna prilika za Šunića, ali Šunić šutira iznad gola i propušta priliku da dotuče nokautiranog domaćina.

U 40. minutu, potpuno bezopasan napad domaćih, ali u tom momentu je Anđić zbog povrede bio van terena. Šunić se našao na njegovoj poziciji i odigrao dosta dekocentrisano, te je faulirao Ivića i skrivio penal. Ipak, penal je izveo Kalabić i pogodio prečku, te je ostalo 1-0 za Omarsku. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena sudija Perić je dosudio slobodan udarac za domaćina iz idealne pozicije. Đogić je odlično šutirao, ali je Jokić još jednom sjajno odbranio.

Odmah na početku drugog poluvremena Šunić izlazi sam pred Stupara, ali Stupar brani. Domaćin je stihijski napadao, a Omarska je bila mnoga opasnija iz kontranapada. Međutim, u 62. minutu Panić je bio u duelu sa protivničkim štoperom, pao je u šesnaestercu, svi su očekivali penal, ali je sudija Perić pokazao žuti karton Panić zbog simuliranja. Ta odluka je izazvala buru negodovanja na tribinama, jer se stekao utisak da je sudija Perić samo čekao prvu priliku da pokaže Paniću žuti karton, obzirom da mu je to treći žuti karton i propustiće utakmicu sa Rudarom sledeće sedmice. Ni Panić se nije mogao pomiriti sa tom odlukom, dugo je protestvovao, pa je na kraju dobio i crveni karton, pa je Omarska poslednjih tridesetak minuta odigrala sa igračem manje. Teško je ovo palo Paniću, jer svi znamo koliko znači Omarskoj i koliko je njemu značila sledeća utakmica.

Ipak, tada su igrači Omarske stisli zube i uz veliku podršku publike odigrali zaista odlično u završnici utakmice. Borbeno, strpljivo, organizovano se Omarska branila i nije dopuštala Željezničaru da napravi ozbiljniji pritisak i da stvara prilike pred golom odličnog Jokića. Štaviše, Omarska je imala mnogo opasnije napade i nedostajalo je samo malo mirnoće u završnici da se utakmica riješi ranije.  Najbolju priliku domaći su propustili u 75.minutu kada su iskoristili jedinu grešku u odbrani Omarske, ali je požrtvovano intervenisao Ratković i lopta je završila na stativi.

U 83. minutu školska kontra Omarska, Jaćimović je proigrao Rastoku koji sjajno šutira iskosa sa desne strane i trese mrežu Stupara za vođstvo Omarske od 2-0 i može se reći riješava utakmicu. Domaći su se tada predali i ušlo se u mirnu završnicu. Ipak, u 89.minutu Ivić nakon jedne gužve smanjuje na 2-1, ali tada u igru ulazi iskusni Krecelj i uspjeva zadržati loptu u posjedu Omarske do konačnog zvižduka sudije Perića.

Ostalo je 2-1, velika pobjeda igrača i navijača Omarske koja nas je vinula na trinaesto mjesto na tabeli, i što je još važnije Omarska je sa ove dvije pobjede napravila sjajnu uvertiru za veliku utakmicu protiv Rudara iz Prijedora koja nas očekuje sledeće nedjelje u Omarskoj. Nema sumnje da predstoji pravi spektakl. O ružnim dešavanjima nećemo, nije vrijedno.

<<Prethodna utakmica                             Sledeća utakmica>>

4O4