Omarska – Laktaši 4-8

Category: Vijesti

Omarska – Laktaši 4-8

Jaćimović ‘22, ‘65, Romanić Dragan ‘27, Rastoka ‘83 – Marković ‘5, ‘20, Milojević ‘15, Škorić ‘32 ‘68, Vuković ‘52, 90+3, Zelenika ‘79,

Sudija: Slaviša Mazić (Vlasenica)  Gledalaca: 700.

Žuti kartoni: Romanić B, Grahovac, Romanić Dragan, Ratković (Omarska) Milojević, Marković (Laktaši)

Omarska: Jokić 5, Jovičić 5 (Stojnić 5,5), Romanić Dragan 6, Romanić Bojan 5, Anđić 5 (Ratković M -), Zdjelar 5 (Lukas 5,5), Grahovac 5, Vračar 5 (Romanić Darko -), Panić 5 (Lajić 6), Jaćimović 7, Rastoka 5,5. Trener: Jelisavac Zlatko.

Laktaši: Vuković 5, Komljenović 6, Milić 6, Runić 5,5, Dojčinović 6, Bosančić 7,5 (Petković -), Amidžić 6, Milojević 5,5 (Vuković 8), Škorić 8 (Arežina -), Babić 6 (Radetić -), Marković 7,5 (Zelenika -). Trener: Miljan Bajić.

OMARSKA – Nastavlja se agonija Omarske.  Omarska je doživjela još jedan težak poraz kod kuće, možda i najteži ove sezone. Laktaši su nadigrali Omarsku u svim segmentima igre i slavili ubjedljivo, čak 8-4. Teško je reći šta se dešava i šta treba preduzeti, sve bliže smo istini koju je izrekao dugogodišnji sekretar kluba Pero Tadić, da ova uprava jednostavno nije dorasla prvoligaškom takmičenju i već nakon utakmice najavljene su ostavke od nekih članova uprave, neki su već napustili klub u toku sedmice, a o svemu ćete biti obavještavani u narednih nekoliko dana, kako informacije budu postajale zvanične.

Svi u klubu osjećaju veliki žal i duguju izvinjenje mnogobrojnoj publici koja je i danas  popunila tribine stadiona u Omarskoj i napravila lijep ambijent. Ipak, na terenu nije išlo.

Sam rezultat govori da je viđena jedna luda utakmica. Od samog početka igrači Omarske su mnogo griješili. Već u petom minutu domaći gube jednu loptu na sredini na terenu, a gosti se faktički ušetavaju u gol. Strijelac je bio Marković. U 15.minutu Milojević je  probio po desnom boku i rutinski savladao Jokića za 2-0, a samo pet minuta kasnije mladi Jovičić slabo izbija jednu loptu, gosti  to koriste, a Marković glavom povisuje na visokih 3-0 za samo 20 minuta.

Ipak, nije se Omarska predala. U 22. minutu Jaćimović postiže gol udarcem sa ivice šesnaesterca i smanjuje na 3-1. Probudila se tada Omarska, pritisnula goste i pet minuta kasnije Romanić Dragan glavom nakon kornera smanjuje na 3-2. Djelovalo je tada da je momentum prešao na stranu Omarske, ali samo nekoliko minuta kasnije nezaustavljivi Milojević ponovo probija po desnoj strani i na kraju upošljava Škorića koji postiže i četvrti gol za Laktaše, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 4-2 za Laktaše.

Očekivalo se da Omarska krene ofanzivnije u drugom poluvremenu. Međutim, već u 52.minutu Vuković postiže lijep gol iz slobodnog udarca sa oko 25 metara. Tada je utakmica i definitivno odlučena, pa je do kraja viđena jedna neozbiljna utakmica koja je okončana neobičnim rezultatom 4-8.

Šta i kako dalje vidjećemo, bilo je i težih trenutaka, prevazilazile su se i veće krize.

U sledećem kolu Omarska gostuje kod Tekstilca u Derventi, a Laktaši dočekuju Kozaru.

Tags:  

4O4