Žeravica: Jedinstvo – Omarska 4-0

Category: Vijesti

Žeravica: Jedinstvo – Omarska 4-0

Vukobratović ‘5, Lazić ‘9, Dujaković ‘49, Škorić ‘86 (pen)

Sudija: Tripunović Zoran (Doboj). Gledalaca: 200

Žuti kartoni: Lazić (Jedinstvo), Vračar (Omarska)

Jedinstvo: Đakušić -, Stjepanović 7, Gaćeša 7 (Vuleta -), Vukobratović 7, Škorić 7,5, Komljenović 7, Dujaković  7,5 (Đorđić -), Petrović 7, Rosić 7, Lazić 7,5 (Kumić -), Kovljen 7. Trener: Maksimović Marko

Omarska: Drinić 5,5, Zdjelar 5,5, Romanić S 5,5, Rosić 5,5, Romanić D 5,5 (Radanović M -), Stojnić 5,5 (Timarac -), Grahovac 5,5, Anđić 5,5, Jokić 5,5, Vračar 5,5 (Lončar -), Višić 5,5. Trener: Vuleta Milenko.


ŽERAVICA – Omarska je definitivno veoma loše startovala u novom prvenstvu. I u drugom kolu, Omarska je pretrpjela težak poraz. U Žeravici je Jedinstvo slavilo ubjedljivo sa 4:0 i mora se priznati da su domaćini veoma lako došli do ove pobjede. Utakmica je odlučena već u prvih deset minuta. U 5. minutu Vukobratović je sa distance savladao Drinića, a već 4 minute kasnije za 2-0 pogađa Lazić iz slobodnog udarca. Nekako se već tada vidjelo da oslabljena Omarska danas neće imati snage da se suprotstavi domaćinu. Obzirom da se utakmica igrala u terminu od 11 časova i po velikoj vrućini, do kraja je viđena jedna opuštena utakmica, bez velike tenzije. Domaćin je kontrolisao utakmicu, a Omarska je parirala koliko je mogla. Na poluvrijeme se otišlo sa prednošću domaćina od 2-0, koji je propustio još nekoliko prilika da uveća to vođstvo.

U 49. minutu Dujaković udarcem sa ivice šesnaesterca postiže treći gol za domaćina, a konačan rezultat postavlja Škorić iz penala u 86. minutu. Sa druge strane treba izdvojiti jednu priliku koju je imao Romanić Stevica, ali je golman bio uspješniji, te prečku koju je pogodio Rosić.

Nakon današnje utakmice, može se reći, da su velike brige pred upravom, trenerom i ekipom Omarske. Odavno Omarska nije izgledala ovako neravnopravno u jednoj utakmici. Treba vidjeti koji su razlozi ovako slabe igre i kako dalje. Svi u klubu se nadamo da će sa povratkom iskusnijih prvotimaca stvari djelovati mnogo bolje. Naime, danas je Omarska nastupila veoma oslabljena. Izostali su: Panić (kartoni), Krecelj i Gavranović (lakše povrede) te golman Jokić, Lajić i Nišević (privatne obaveze).

Već za sedam dana u Omarsku dolazi Mladost iz Donje Slatine  i to je već utakmica u kojoj Omarska mora pobjediti. Sa druge strane, Jedinstvo nakon dvije uvodne pobjede gostuje u Trnu.

<<Prethodna utakmica                             Sledeća utakmica>>

4O4