Omarska – Ljubić 2:1

Category: Vijesti

16 - LjubicDarko

Darko Romanić igrač odluke foto: pravdabl.com

1020. Omarska – Ljubić 2:1

0:1 – Segić ‘84, 1:1-Romanić Darko ‘89, 2:1-Romanić Darko'93

Sudija: Gigović (Gradiška). Gledalaca: 50

Žuti kartoni: Panić, Malešević, Jaćimović (Omarska), Vukajlović, Ančić, Subić, Deket (Ljubić)

Omarska: Inđić 7, N. Nišević 7,5, Zdjelar 7, Da. Romanić 8, De. Romanić 7,5, Panić 7 (od 46. B. Rosić 6,5), Milinković 6,5, Anđić 7,5, Jaćimović 6,5, Malešević 6,5, Hrvaćanin 7,5. Trener: Vuleta

Ljubić: Vukajlović 7, Adamović 6,5, Prodanović 7, Kovačević 6, Vrhovac 6, Segić 7 (od 88. Balaban -), Žižak 7 (od 88. Todorović -), Ćirković 6, Subić 6, Deket 7, Ančić 7,5. Trener: Segić Milorad.


OMARSKA – Omarska je nakon spektakularnog preokreta u poslednjim trenucima utakmice savladala Ljubić sa 2:1 i ostala u trci sa Slogom iz Doboja. Susret je odigran u srijedu, po idealnom terenu, ali po oblačnom i hladnom vremenu te se na tribinama skupilo tek pedesetak gledalaca, ispostaviće se  sretnika koji su prisustvovali antologijskoj utakmici.

Omarska je u utakmicu ušla odlično, veoma ofanzivno i prilike su se redale kao na traci. Prvu je imao Zdjelar, ali je njegov šut sa penaltika izblokirala odbrana gostiju. U jedanaestom minutu Jaćimović makazicama pogađa prečku, a potom šutira glavom nakon kornera, ali golman Vukajlović je na mjestu. Nekoliko minuta kasnije sporna situacija. Golman gostiju je uhvatio loptu izvan šesnaesterca, dosuđen je slobodan udarac za Omarsku, ali je golman prošao bez kartona. U tridesetom minutu nova prilika nakon kornera, ovaj put za Milinkovića, koji nije uspio najbolje zahvatiti loptu i šansa je otišla u nepovrat. U poslednjem minutu prvog poluvremena došlo je do sudara Vukajlovića i Panića. Panić je izvukao deblji kraj i nije mogao nastaviti susret, pa je umjesto njega ušao Branko Rosić.

Drugo poluvrijeme je bilo mnogo uzbudljivije. Kako je vrijeme odmicalo napadi Omarske su bili sve opasniji, ali je rasla nervoza na terenu, a i Ljubić je opasno prijetio iz kontranapada. U drugom poluvremenu su prilike uglavnom stvarane nakon centaršuteva, a treba izdvojiti pokušaje glavom Jaćimovića i Maleševića, te odličan prodor Anđića, koji je predriblao i golmana, ali je sa loptom otišao previše ukoso da bi postigao pogodak. U 81. minutu nova gužva u šesnaestercu gostiju. Domaći su tražili penal zbog igranja rukom, ali sudija je samo odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavi.  Kao što rekoh, u drugom poluvremenu gosti su bili mnogo opasniji. Treba izdvojiti prodor Subića, kada je zamalo bio neprecizan, te šansu za Segića kada je u situaciji jedan na jedan uspješniji bio golman Inđić. Ipak, u 84. minutu hladan tuš. Segić je izveo solo akciju po lijevoj strani, ušao u šesnaesterac i topovski smjestio loptu pod prečku za vođstvo Ljubića od 1:0.

Ipak, igrači Omarske su još jednom pokazalo da ih ove godine krasi njemačka upornost, te da nikada ne odustaju. Sve karte su bacili u napad. Uslijedili su bezbrojni centaršutevi. U 89. minutu  štoperi Ljubića kratko odbijaju jednu loptu, pravo na nogu Romanić Darki, koji preciznim prizemnim šutem pogađa mrežu Ljubića i donosi izjednačenje. U poslednjim trenucima utakmice, Nišević je oduzeo jednu loptu na polovini gostiju, proigrao Zdjelara koji upošljava Romanić Darku u šesnaestercu, a  ovaj na sličan način kao tri minuta ranije postiže gol za veliku pobjedu od 2:1 i erupciju oduševljenja igrača, klupe, uprave i gledalaca. Jedan od  najvećih preokreta u istoriji kluba.

Ovom pobjedom Omarska je ostala u trci sa Slogom iz Doboja.  U derbiju kola Sloga je u Srpcu odigrala 0:0, tako da je sada Omarska smanjila zaostatak na tri boda. U preostalih šest kola Omarska mora ostvariti sve pobjede i nadati se kiksu Sloge. U sledećem kolu Omarsku čeka najteži mogući zadatak, gostovanje kod Ozrena, najuspješnije ekipe ovog proljeća, ali na muci se poznaju junaci. Zbog vaskršnjih praznika, taj susret se igra u subotu sa početkom u 16:30.

I na kraju da pohvalimo zaista odličnu ekipu Ljubića.

<<Prethodna utakmica                             Sledeća utakmica>>   

Tags:  

4O4