Modriča – Omarska 2-1

Category: Vijesti Comments: Nema komentara

15 - ModricaOmarsak21(2)Modriča – Omarska 2-1
1-0 Prljeta R `'16, 1-1 Krecelj `'35. 2-1 Prljeta R `'56
Sudija: Tadić Milan (Doboj) Gledalaca:100.
Žuti kartoni: Perić, Prljeta N, Lukić (Modriča) Romanić Darko, Romanić Dejan (Omarska)
Modriča: Tripić 7,5, Bojić 6,5, Perić 6,5, Karamanović 6,5, Koprivica 7, Demonjić 7, Prljeta N 6,5 (Bajramović -), Radić 6 (Sarkić Lj 6,5), Prljeta R 8, Lukić 7, Đokić 6 (Sarkić S 7). Trener: Nikola Nikić.
Omarska: Jokić 6, Nišević Nemanja 6,5, Romanić Bojan 6,5 , Malešević 7,5, Anđić 6, Romanić Dejan 7, Grahovac 7, Romanić Darko 6,5 , Panić 6, Krecelj 7,5, Hrvaćanin 6,5 (Jaćimović -) . Trener: Milenko Vuleta.

MODRIČA – Omarska je poražena u Modriči sa 2-1, ali je zaslužila bar bod, ako ne i sva tri. Ipak, fudbal je takav sport u kom se računaju samo postignuti golovi pa se Omarska iz Modriče vraća praznih šaka. Teren je bio odličan, vrijeme idealno, a Modriča dosta podmlađena i slabija u odnosu na ovaj klub iz ranijih godina. Fudbaleri Omarske su bili puni samopouzdanja i željni da dođu do sva tri boda, ali za pobjedu je potrebno i malo sportske sreće.  Omarska je bila hendikepirana, jer zbog preležane bolesti Jaćimović nije mogao odigrati svih 90 minuta.

Od početka je Omarska stvarala šanse, ali Hrvaćanin i Romanić Darko nisu dobro šutirali iz povoljnih situacija, tako da su ti šutevi bili lak plijen za izvanrednog golmana Modriče, Tripića.  U šesnaestom minutu ipak Modriča dolazi u vođstvo. Nakon  jedne bezopasne situacije u šesnaestercu, došlo je do nesporazuma između golmana Jokića i Anđića, što je iskoristio Prljeta i ušetao se sa loptom u gol. Nakon tog gola, igrači Omarske su jedno vrijeme bili u šoku, ali domaći fudbaleri nisu to iskoristili da riješe utakmicu.

Međutim, nakon tridesete minuta Omarska se konsolidovala i nastavila sa napadima. U 30.minutu opasno je zaprijetio Malešević nakon kornera. U 35.minutu nije sviran čist penal nad Kreceljom, ali je isti igrač ipak poravnao rezultat samo dva minuta kasnije. Krecelj i Hrvaćanin su odigrali filigransku akciju u šesnaestercu, koju je završio Krecelj golom sa pet metara. Tripić je ovaj put bio nemoćan. Samo četiri minute kasnije Krecelj je bio u još boljoj situaciji, ali je ovog puta Tripić bio uspješniji i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1-1.

U drugo poluvrijeme su obe ekipe ušle sa željom da dođu do sva tri boda, ali je Omarska bila opasnija. U pedesetom minutu su i domaći igrači tražili penal, jer je lopta pogodila Maleševića u ruku, ali je sudija pokazao da se igra nastavi. U 54.minutu Krecelj je ponovo sam pred Tripićem, ali je šutirao zamalo pored lijeve stative. U 56.minutu igrači Modriče odigravaju lijepu akciju, ubacuju loptu u šesnaesterac, pravo na nogu Preljeti, koji postiže i drugi gol za Modriču.

Posle tog gola, Omarska je pokušavala izjednačiti, a domaćin se branio i odugovlačio igru. Radio je to dosta uspješno, posebno jer oko terena uopšte nije bilo dobavljača lopti. U toj igri nije bilo mnogo šansi. Ipak, u poslednjim trenucima meča, nakon jednog karambola, lopta se u petercu odbila do Panića, koji ipak nije uspio da je kroz šumu nogu pošalje u mrežu.

Sve u svemu, domaćin je imao više sreće i zasluženo slavio. Treba istaći veoma korektnu i fer igru i doček domaćina.

<<Prethodna utakmica                             Sledeća utakmica>>  

Tags:  

Ostavite tekst odgovora

4O4