Srbac: Sloga – Omarska 1-0

Category: Vijesti Comments: Nema komentara

14 - SlogaSrbacOmarska10Srbac: Sloga – Omarska  1-0
Nježić  ‘51
Sloga: Babić, Adamović, Zelenac,  Nježić, Karakaš, Ignjatić, Ilić, Kresojević (Babić), Novaković, Zukanović (Novaković), Savić (Ugren)
Omarska: Petrović 6, Romanić Bojan 6,  Nišević Dejan 6, Anđić Vladan 6, Romanić Darko 6 (Kvočka 6), Romanić Dejan 6, Krecelj 6, Grahovac 6, Zdjelar 6, Jaćimović 6 (Nišević Nemanja 7), Hrvaćanin 6. Trener: Milenko Vuleta.

SRBAC – Omarska se nadala da će na svom 19-tom gostovanju u Srpcu napokon slaviti, ali je po običaju doživjela poraz. Naime, Sloga je u toku zimske pauze pretrpjela jaku krizu. Nagomilali su se dugovi, promjenjena je uprava, Slogu su napustili skoro svi renomirani igrači, tako da je prvo proljetno kolo dočekala sa veoma podmlađenom ekipom. Omarska se stoga nadala povoljnom rezultatu u Srpcu.

Sloga je odigrala utakmicu na nivou očekivanog, sa izraženom željom i borbenošću. Sa druge strane Omarska je pružila dosta slabiju partiju od očekivane , tako da je na kraju Sloga zasluženo slavila 1-0. Prvo poluvreme je bilo dosta slabo, bezidejno sa obe strane. Vrijedi izdvojiti samo dvije šanse. U četrnaestom minutu napadač Sloge je bio u situaciji jedan na jedan sa golmanom Omarske, ali je bio za malo neprecizan. Sa druge strane, nakon jednog skraćenog kornera, najviši u skoku je bio Jaćimović, ali je sa pet metara prebacio gol domaćina.

Domaćin je krenuo nešto agilnije u drugom poluvremenu i za to je nagrađen pobjedonosnim golom već u 51.minutu. Nakon jednog kornera lopta je pala u srce šesnaesterca pravo na nogu Nježića koji ju je samo pospremio u gol. Nakon toga, domaćin se povukao, Omarska je pokušavala izjednačiti, ali bez pravih prilika. U 77.minutu Vladan Anđić je šutirao sa sedam metara, ali je lopta na putu prema golu pogodila Hrvaćanina i završila u gol autu.  U sudijskom vremenu Krecelj je postigao gol, ali je poništen zbog ranijeg ofsajda Nišević Dejana.

Sve u svemu, zaslužena pobjeda Sloge,  u veoma korektnoj utakmici, uz korektno suđenje i naravno na sjajnom travnjaku u Srpcu.

Omarska mora vidjeti gdje su greške i spremiti se za sledeći susret koji igra za sedam dana u Omarskoj protiv Ljubića. Tada će se otvoriti i novoizgrađena tribina, pa ekipa sebi ne smije dozvoliti da ponovi ovako slabo izdanje.

<<Prethodna utakmica                             Sledeća utakmica>>

Tags:  

Ostavite tekst odgovora

4O4