Ljubić – Omarska 1-2

Category: Vijesti

Ljubić – Omarska

Subić ‘72 – Kopanja ‘52, Jaćimović ‘57

Sudija: Dragan Žarić (Kotor Varoš)  Gledalaca:

Žuti kartoni: Mišić, Milanović, Jugović, Subić (Ljubić) Panić, Nišić L, Kovačević, Nišić Đ, Mikić (Omarska)

Ljubić: Stupar A 6,5, Radaković 6,5, Mišić 6, Milanović 6,5, Žižak A 6,5, Jugović 6,5, Grahovac 6,5, Babić 6 (Subić 7), Stupar M 6 (Komljenović -), Vidović 6,5, Stamenković 6,5. Trener: Milan Stanivuković

Omarska: Vujičić 6,5, Kopanja 7, Panić 6,5 (Marin 6,5), Krecelj 7, Petković 7, Jaćimović 7, Nišić L 7, Jovičić 6,5, Kovačević 7, Nišić Đ 7 (Trkulja -) , Vračar 7 (Mikić -). Trener: Saša Keranović.


PRNJAVOR – Vidjelo se već protiv Radnika da se momentum vraća u ekipu Omarsku i to je potvrđeno na utakmici u Prnjavoru. Omarska je na veoma bitnom gostovanju slavila sa 2-1 i sada se potpuno vratila u igru. Otputovala ej Omarska na ovu utakmicu sa mnogo zebnje, jer što zbog kartona, što zbog povreda izostala je kompletna odbrana: Stojnić, Sajak, Lajić, Anđić i Zdjelar. Međutim, odbrana u sastavu Krecelj, Jovičić, Petković je odigrala danas utakmicu bez greške, odlični su bili i svi ostali na terenu i Omarska je zasluženo slavila 2-1.

Prvo poluvrijeme proteklo je u slaboj i letargičnoj igri obe ekipe. Prva uzbuđenja su viđena u 15.minutu. Domaći su opasno zaprijetili nakon kornera, ali je Vujičić sjajno odbranio. Minut kasnije Nišić Đorđe je u stopostotnoj šansi, čak je zaobišao i golmana Stupara, ali je mlako šutirao i golman se uspio vratiti i spriječiti pogodak. Do kraja su domaći dva puta zaprijetili glavom, a  Omarska je u nekoliko situacija imala priliku da ozbiljniju ugrozi gol Ljubića , ali nije bilo tečnosti u akcijama gostiju.

Omarska je povela iz penala u 52.minutu. Golman domaćih je faulirao  Jaćimović u izglednoj situaciji i sudija Žarić je pokazao na penal. Iako je bijela tačka rak-rana Omarske, ovaj put je Kopanja veoma sigurno izveo penal i doveo Omarsku u vođstvo od 1-0. Samo pet minuta kasnije, Jaćimović je izveo pravu malu minijaturu u šesnaestercu i faktički iz mrtvog ugla savladao Stupara i donio veliku prednost Omarskoj.

Nakon toga, očekivano, domaćin je više napadao i uspio je nakon nekoliko uzastopnih kornera, smanjiti na 2-1, golom Subića u 72. minutu. Do kraja utakmice Ljubić je uglavnom pokušavao visokim loptama, ali je Krecelj odigrao velemajstorski i zajedno sa ostalim igračima odbrane bez većih problema otklonio sve opasnosti pred golom Omarske. Čak se može reći da je  Omarska do kraja utakmice stvorila više opasnih situacija, ali falilo je malo smirenosti u samoj završnici da se dođe i do ubjedljive pobjede.

Zaista bitna pobjeda, prva u gostima ove sezone, protiv jednog od rivala u borbi za opstanak. Pobjeda koja će mnogo značiti igračima na polju samopouzdanja. U sledećem kolu Omarska dočekuje Velež iz Nevesinja, a Ljubić gostuje u Foči.

<<Prethodna utakmica                             Sledeća utakmica>>

Tags:  

4O4