Famos – Omarska 3-0

Category: Vijesti

Famos – Omarska 3-0

Stjepanović ‘16, Peart ‘36, Bjeloš ‘94

Sudija: Radenko Jović (Bijeljina) Gledalaca: 150.

Crveni karton: Rončević Igor (Famos) u 85.minutu

Famos: Rončević 5 , Škrba 7, Abrego 7, Vranešić 7 (Gustavo -), Stjepanović 7,5 (Bjeloš -), Hrkalo 7, Perović 7, Danilović 7, Tešanović 7, Peart 7,5 (Terzić -), Marković 7. Trener: Darko Vojvodić.

Omarska: Vujičić 6, Stojnić 6 (Nišić Lazar –), Sajak 6, Jovičić 6, Anđić 6, Mikić 6 (Marin 6), Kovačević 6, Vračar 6 (Lajić 6), Nišić Đ 6, Jaćimović 6, Kopanja 6. Trener: Zlatko Jelisavac


ISTOČNA ILIDŽA – Ušli su domaći fudbaleri u ovu utakmicu silno motivisani da ostvare pobjedu. Neki neraščišćeni računi iz posljednjeg meča u Omarskoj osjetili su se i na samom terenu, gdje su naročito domaći išli čvrsto i sa željom da što prije otključaju mrežu gostiju i onda im, kako su i najavili pred meč, na terenu vrate za sva ta dešavanja.

Već u drugoj minuti domaći traže penal. Poslije duela Dragoslava Jovičića i Ognjena Stjepanovića, napadač Famosa ostaje na zemlji, ali Jović samo odmahuje rukom, a Stjepanović se nakon ukazivanja ljekarske pomoći vraća na teren.

Prva prava šansa na utakmica je i bila gol. Igrala se 16. minuta kada je Darko Hrkalo još jednom potvrdio da je u prvih šest kola najbolji igrač Famosa, izlomio je svog čuvara na desnoj strani, a onda centrirao gdje Ognjen Stjepanović „vraća“ golmana na stativu, ali nije uspio sačuvati mladi Luka Vujičić svoj gol i Famos vodi 1:0.

Odmah nakon gola Famos je u odličnoj šansi da duplira prednost. Adnan Vranešić je tražio prostor za šut, našao, ali je njegov udarac izblokiran. Lopta dolazi do kapitena Marka Tešanovića koji glavom šutira, a Duško Stojnić i Luka Vujičić zajedničkim snagama izbacuju u korner.

U 21. minuti Famos još jednom prijeti. Mladen Perović je uputio upotrebljiv centaršut na drugu stativu, Ognjen Stjepanović je spustio loptu za Alonza Pirta ,a Famosov Amerikanac iz neposredne blizine glavom šutira preko gola. Probao je Pirt i nogom za 18-19 metara, nije uspio da se raduje.

Poslije dva šuta Perovića iz voleja i Danilovića nakon prekida koji odlaze van okvira gola, Famos se raduje po drugi put na utakmici u 36. minuti. Dobio je Alonzo Pirt idealnu loptu u prostor ponovo od Darka Hrkala, iskoristio je svoju brzinu i onda zakucao loptu iza leđa Vujičića za 2:0.

Do kraja poluvremena pišu se još pokušaji Adnana Vranešića, pravo u dobro postavljenog Vujičića, te Ognjena Stjepanovića glavom, još jednom brani Vujičić.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu. Igrala se 52. minuta kada Mladen Perović prijeti iz slobodnog udarca, ide lopta tik pored gola. Osam minuta kasnije odlična šansa nakon prekida, šutira prvo Abrego, pa onda i Stjepanović, ali Vujičić sa dvije odbrane čuva gol. Ipak, Jović je u međuvremenu svirao i faul u napadu, tako da i da je gol postignut on ne bi bio priznat.

U narednom napadu Famos postiže treći gol, Stjepanović je realizovao još jednu situaciju, ali mu je on poništen zbog ofsajda.

Najbolju šansu na utakmici Omarska ima u 66. minuti. Izvela je Omarska brzu kontru, Daniel Marin šutira sa nekih 17-18 metara, a Igor Rončević još ljepšom paradom izbacuje loptu u korner.

Stvorio je Famos veliki broj šansi u ovoj utakmici, prijetio je ponovo Pirt u 75. minuti, ali je Luka Vujičić još jednom izašao kao pobjednik i potvrdio da je i pored dva primljena gola najbolji igrač Omarske u ovom susretu.

U 86. minuti Famos umalo sebi da napravi problem. Igor Rončević je bio neoprezan, odigrao je rukom van kaznenog prostora, a Radenko Jović mu pokazuje direktan crveni karton. Uslijedila je tada jedna prava pometnja, Marko Terzić nije imao adekvatan dres da uđe u igru, pa dok se to riješilo izgubljeno je 5-6 minuta, a onda je konačno meč nastavljen. Nisu uspjeli u Omarskoj da zaprijete ozbiljnije iz te šanse, a onda slijedi kazna. Rezervista Dejan Bjeloš u četvrtoj minuti nadoknade pogađa za 3:0 i konačan rezultat utakmice.

Izvještaj: sportdc.net

<<Prethodna utakmica                             Sledeća utakmica>>

4O4