Omarska – Budućnost Pilica 2-0

Category: Vijesti

Omarska – Budućnost 2-0

Romanić Darko ‘47, Krecelj ‘88

Sudija: Bojan Mitrović (Bijeljina)   Gledalaca: 500.

Žuti kartoni: Vračar, Grahovac, Panić (Omarska) Ferhatović, Marković (Budućnost)

Omarska: Jokić 7, Lajić 7, Ratković 7, Romanić Darko 7,5, Romanić Bojan 7, Panić 7, Grahovac 7, Stević 6,5 (Krecelj 7), Vračar 6,5 (Stojnić 6,5), Anđić 7, Jaćimović 7. Trener: Milenko Vuleta.

Budućnost: Simić 6,5, Jović 6, Marković 6, Jovičić 6, Lukić 6, Nestorović 6 (Jovanović -), Lazarević 6, Radovančević 6, Ivanović 6, Ferhatović 6 (Radić -), Krezović 6,5. Trener: Obren Marković.


OMARSKA – Omarska je u okviru dvadeset drugog kola savladala poslednjeplasiranu Budućnost iz Pilice sa 2-0 i može se reći uplovila u sigurnije vode nakon slabijih rezultata na početku drugog dijela polusezone. Mora se reći da je Budućnost danas pozitivno iznenadila, igrala otvoreno, pružila veoma dobru partiju, mnogo bolju nego jesenas na domaćem terenu i sigurno je da zaslužuju da imaju još koji bod na svom kontu. Sa druge strane, Omarska je i danas nastupila oslabljena, ponovo bez pet igrača i više se ne vidi kraj mukama Omarske ovog proljeća. Ipak kad se sve sagleda Omarska je bila bolja, stvorila više stopostotnih šansi i zaslužena slavila.

Prvu priliku su imali gosti.  U sedmom minutu griješi pouzdani štoper Omarske Romanić Bojan i lopta dolazi do Jovičića, koji je sam kao duh šutirao sa ivice šesnaesterca, ali zamalo neprecizno. Omarska je uzvratila u 19. minutu. Jaćimović je lijepo probio po lijevoj strani, idealno proigrao Panića, koji je šutirao sa desetak metara, savladao golmana Simića, ali je loptu sa gol linije izbio jedna igrač gostiju. Gosti su odmah izveli odličan kontranapad, ali je Anđić u poslednjem trenutku otklonio opasnost od gola Omarske. Do kraja poluvremena Omarska je imala inicijativu, pritiskala goste, ali bez prave prilike.

U drugom poluvremenu viđena je obostrano otvorena igra sa mnogo prilika. Već u 47. minutu odličan proboj Anđića, potom idealan centaršut, a  akciju završava Romanić Darko koji glavom trese mrežu Budućnosti. Rasplamsala se potom igra, gosti su se otvorili i odmah imali priliku za izjednačenje, ali su pogodili stativu, a potom je šut Krezovića zaustavio Jokić. Sa druge strane odbrana Budućnosti je blokirala šut Jaćimovića, a potom je malo nedostajalo da jednu ubačenu loptu Stojnić smjesti u mrežu Simića. U 70. minutu lijepa akcija Omarske, Panić je odlično šutirao ali za malo neprecizno

Sa ulaskom Krecelja, a Omarska je postala još opasnije, jer je Budućnost ostavila mnogo prostora. Sredinom drugog poluvremena Krecelj i Jaćimović su sami pred golmanom, ali mladi Simić zaustavlja oba udarca. Uplašili su se mnogi na stadionu da bi Omarska mogla biti kažnjena za ove promašaje, ali sve dileme je otklonio Krecelj 88. minutu. Primio je jednu loptu u šesnaestercu i manirom pravog majstora zatresao mrežu gostiju i postavio konačan rezultat, 2-0 za Omarsku.

Iako je vrijeme bilo varljivo (kiša-sunce) raduje ponovo odlična posjete brojne publike, koja je podržala igrače Omarske u ovoj veoma važnoj utakmici. 

Omarska u sledećem kolu gostuje kod Slavije u Istočnom Sarajevu, a Budućnost dočekuje Slogu iz Doboja.

<<Prethodna utakmica                             Sledeća utakmica>>

4O4