Najava: Budućnost Pilica – Omarska

Category: Najava

BUDUĆNOST Pilica – OMARSKA

Subota, 25.septembar u 16:00

U sedmom prvenstvenom kolu, Omarska gostuje kod Budućnosti u Pilici, mjestu nadomak Zvornika.

Omarska i Budućnost su dva nova prvoligaša, klubovi koji se od ove sezone po prvi put takmiče u okviru Prve lige RS i koji su u prošloj sezoni ostvarili najveće uspjehe u klupskoj istoriji. Ipak, u prvoligaškom društvu se bar za sada, mnogo bolje snašla Omarska. Omarska je u prvih šest kola osvojila čak 13 bodova i predstavlja hit prvenstva. Sa druge strane, Budućnost u prvih šest kola nije osvojila ni jedan bod.

Reklo bi se da Omarsku očekuje lako gostovanje i sigurni bodovi, ali nije tako. Budućnost nije ni malo naivna ekipa, odigrala je dobro neke utakmice i zaslužila je da osvoji bar neki bod. U ekipi Budućnosti nastupa nekoliko veoma kvalitetnih fudbalera među kojima se ističe Dalibor Krezović, a sigurno je da se i domaćini nadaju prvim bodovima. Pred Omarskom je vjerovatno najteže gostovanje u dosadašnjem toku prvenstva, je domaćin zaista nema izbora i ukoliko ne pobjedi u subotu, naći će se u bezizlaznoj situaciji.

Sa druge strane, atmosfera u Omarskoj je više nego sjajna. Ubjedljiva pobjeda nad Modričom je uticala pozitivno na sve strukture u klubu, a dodatno je atmosferu podgrijala i informacija da Omarsku nakon utakmice u Pilici čeka duel sa Rudarom u okviru prvog kola Kupa biH.  Ipak, u ovom momentu se razmišlja samo o utakmici u Pilici, a o Rudaru će se razmišljati od nedjelje. Protiv Budućnosti će zbog kartona izostati pouzdani Marmat, ali se u ekipu vraća Grahovac. Na treninzima se radi odlično i svi preduslovi su tu za dobru igru i dobar rezultat i u Pilici.

Predstavljamo Budućnost

FK ‘’Budućnost’’ je klub iz malog mjesta Pilice koje se nalazi između Zvornika i Bijeljine. Klub je osnovan 1971. godine i prije rata se uglavnom takmičio u Opštinskoj ligi Zvornik. U sezoni 1986/87 osvajaju titulu prvaka i dvije sezone su se takmičili u Međuopštinskoj ligi Tuzla – istok, nakon čega su se do rata ponovo takmičili u Opštinskoj ligi Zvornik bez većih uspjeha.

Poslije rata klub obnavlja rad 1996 godine i takmičio se u okviru OFL Zvornik do sezone 2002/03 kada se ta liga ugasila, te se do 2016. godine Budućnost takmičila u okviru Područne lige Birač.

Meteorski uspon Budućnosti je počeo 2016. godine kada je osvojena titula i obezbjeđen plasman u Regionalnu ligu istok. Nakon samo jedne sezone Budućnost se plasirala u Drugu ligu RS, u kojoj je četiri sezone igrala zapaženu ulogu, da bi u sezoni 2020/21 nadmoćno osvojila titula i ostvarila najveći uspjeh u istoriji kluba – plasman u Prvu ligu RS.

Najveći uspjesi kluba su vezani za predsjednika Obrena Markovića, te Dalibora Krezovića, koji je nastupao za čak četiri premijerligaška kluba – Leotar, Mladost iz Velike Obarske, Rudar Prijedor i zvorničku Drinu, a koji je ujedno bio i trener u šampionskoj sezoni. Za Budućnost su igrali i nekadašnji igrači Drine Vlado Ivanović i Ivan Lazarević, Duško Marković je igrao za Loznicu a Dragan Vasiljević za Drinu i Napredak iz Donjeg Šepka, Aleksandar Ristanović za Mačvu i Loznicu. Iskusni čuvar mreže Slobodan Radić branio je za Drinu i Vlasenicu.

4O4