Analiza: Mlade selekcije jesen 2020

Category: Mladi

Pioniri jesen 2020

Ova jesenja polusezona je bila zaista rekordna iz ugla Omarske. Osim seniora, takmičilo se još čak pet selekcija: juniori, kadeti, pioniri, predpioniri i pjetlići. Juniori su nastupali u veoma jakoj juniorskoj ligi BiH grupa zapad i na pauzu su otišli sa osme pozicije. Zabilježili su  dvije pobjede , jedan remi i pretrpjeli sedam poraza. 

Kadeti i pioniri su se takmičili u okviru Druge lige RS – grupa Zapad A sa ekipama koje pripadaju PFS Prijedor i PFS Gradiška. Kadeti su završili na osmoj poziciji, a pioniri kao sedmoplasirani. Međutim, mora se odmah reći da su sve selekcije iz raznoraznih razloga imale zaista brutalan raspored. Od ukupno odigranih 25 utakmica u svim kategorijama, samo pet utakmica  su naši mladići odigrali u Omarskoj, a  sve ostale su odigrali na gostovanjima. Gostovalo se u: Ljubiji, Bihaću, Cazinu, Jajcu, Laktašima, Gradišci, Srpcu i zaista se mora dodati priznanje svim igračima i njihovim trenerima na velikim naporima koje su uložili da se sve te utakmice odigraju. No, zato će na proljeće biti druga priča, jer će veliku većinu utakmica igrati u Omarskoj.

Kadeti jesen 2020

Kao što smo rekli, treba pohvaliti sve igrače, a ovdje ćemo izdvojiti samo one sa najviše nastupa i postignutih golova u svim selekcijama. Kod juniora jedini koji je odigrao svih 10 utakmice je Timarac Nikola, a najbolji strijelac je Drinić Marko koji je postigao 4 gola.

Kod kadeta su po 7 utakmica odigrali Jaćimović, Ćup i Grujić Miloš,  a najbolji strijelac je Milaković sa 2 postignuta gola. Kod pionira su svih 7 utakmica odigrali: Kešić Bojan, Rubin Luka, Vučković Luka i Vukajlović Bojan, a najbolji strijelac je Kovačević Miloš sa 5 postignutih golova.

 

 

Juniori jesen 2020

 

Kada se sve sabere, najviše nastupa ukupno je sakupio Marić Janko koji je odigrao 15 utakmica za juniore i kadete, a najbolji strijelac jeseni je Kovačević Miloš sa 6 datih golova. Takođe, treba istaći trenere Rosić Đorđa i Gavranović Ognjena koji su zaista vrijedno radili sa svim selekcijama tokom ove polusezone, te Rosić Branka koji je pomagao kaa bi zatrebalo. U prilogu Vam donosimo tabelu sa ukupnim učinkom u mladim selekcijama.

Došlo je i do nekih promjena na vječitoj listi mladih selekcija pa sad top 20 izgleda ovako:

 Jedino novo ime u Top 20 je Krivaja Marko, a  iz Top 20 je ispao Romanić Dejan. Stojnić Duško je još uvijek na vrhu sa najviše odigranih utakmica, ali njegovo mjesto je veoma ugroženo i vjerovatno će ga do kraja sezone neko skinuti sa trona po broju odigranih utakmica. 

 

Tags:  

4O4