Zdjelar: Ponoviti dobru igru iz Dubrava

Category: Vijesti

U okviru petog kola druge lige RS – grupa zapad u Omarskoj se sastaju Omarska i Sloga iz Srpca. Obe ekipe susret dočekuju u dobrom raspoloženju.

Darko Zdjelar, pouzdani veznjak Omarske očekuje da u nedjelju domaća ekipa ponovi dobru igru iz Dubrava: ”Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica. Maksimalno respektujemo protivnika i upoznati smo sa svim njihovim kvalitetama. Raduje nas činjenica da nemamo povrijeđenih i suspendovanih igrača, svi su na raspolaganju treneru, spremni da daju sve od sebe da dođemo do željena tri boda. Nadam se da ćemo opravdati ulogu favorita i na taj način potvrditi odličnu igru iz prošlog kola u Dubravama, ali i spremno i motivisano dočekati derbi sa Borcem iz Šamca.”

Nikola Kopanja, Brzonogi krilni napadač Sloge, bivši igrač Željezničar Sport tima i Karanovca  takođe se nada pozitivnom rezultatu na gostovanju u Omarskoj: ”Poslije pobjede u prošlom kolu na domaćem terenu protiv ekipe Brda očekuje nas gostovanje kod starog rivala ekipe Omarske. Očekujem jednu dobru i veoma kvalitetnu utakmicu, jer svi znamo da je Omarska jedna dobra ekipa sačinjena od kvalitetnih i iskusnih igrača. Kao najveću opasnost smatram njihov napadački dio ekipe, jer su najefikasnija ekipa u ligi i ako to zaustavimo mislim da možemo do povoljnog rezultata. Spremali smo se čitavu sedmicu za tu utakmicu pa neka bolji pobjedi.”

4O4