Najava: Omarska – Sloboda Novi Grad

Category: Najava Comments: Nema komentara

OMARSKA – SLOBODA Novi Grad 

Nedjelja, 31.oktobar u 14:00

Pred Omarskom je još jedan paklen meč. Omarska u nedjelju dočekuje Slobodu iz Novog Grada i po prikazanom u dosadašnjem dijelu prvenstva trebao je ovo biti derbi kola. Međutim, svašta se izdešavalo u ovoj sedmici, tako da se ovoj utakmici više priča zbog dešavanja izvan terena, nego o očekivanjima na samom terenu.

Naime, zbog raznoraznih zdravstvenih razloga u ekipi Omarske će izostati čak devet standardnih prvotimaca, te je zbog toga Omarska zatražila da se meč u nedjelju odgodi, posebno imajući u vidu da je moguće da do nedjelje još neki igrač ispadne iz stroja...

Pročitajte više..

Omarska – Igman 0-1

Category: Vijesti

Omarska – Igman 0:1

Zukić ‘32

Sudija: Musić Admir (Hrasnivca) Gledalaca: 700.

Žuti kartoni: Krecelj, Stević (Omarska) Kašić, Čomor, Ćeman (Igman)

Omarska: Trninić 6,5 Ratković 6,5, Romanić B 6,5, Panić 6,5, Krecelj 6,5, Šunić 6,5, Romanić Dragan 6,5, Gavranović 6,5, Stević 6,5, Marmat 6,5, Vračar 6,5. Trener: Vuleta Milenko.

Igman: Ćeman 7, Tukić 7, Drljević 7, Mandžuka  6,5 (Alagić -), Kašić 7, Hrelja 6,5 (Alešević -), Graho 6,5 (Čomor -), Ćubara 7, Alić 7, Velić 7, Zukić 7 (Ljuca). Trener: Adnan Elezović.

 

OMARSKA – Teško je ponekad naći prave riječi da se opiše jedna utakmica, a danas je u Omarskoj odigrana jedna upravo takva...

Pročitajte više..

Najava: Omarska – Igman

Category: Vijesti

Kup  BiH – Osmina finala

Omarska – Igman Konjic

Srijeda, 27.oktobar u 14:30

Nakon neugodnog poraza u Derventi i primljenog gola u sudijskoj nadoknadi, u srijedu nas očekuje istorijska utakmica osmine finala
Kupa BiH i možda najveća utakmica u istoriji kluba.
Nakon velike pobjede u Kupu protiv Rudar Prijedora žrijeb nas je spojio sa veoma kvalitetnom ekipom Igmana iz Konjica. Ekipa Igmana je član Prve lige Federacije i trenutno zauzima drugo mjesto sa samo jednim porazom u sezoni, što govori da se radi o veoma teškom protivniku sa visokim ambicijama i u Kupu BiH. Radi se o veoma iskusnoj ekipi sačinjenoj od igrača sa premijerligaškim i internacionalnim iskustvom i ekipi koja je u odličnoj formi jer ima šest utakmica bez poraza...

Pročitajte više..

Tekstilac – Omarska 1-0

Category: Vijesti

Derventa: Tekstilac – Omarska 1-0

Janjušević ‘90

Sudija: Taborin Marko (Zvornik)

Žuti karton: Duspara, Reljić, Perić, Živanović (Tekstilac) Marmat, Panić, Grahovac, Ratković (Omarska)

Tekstilac: Simić 7, Ivanović 6,5, Đuričić 6,5 (Torlaković -), Živanović 7, Janjušević 7,5, Reljić 6,5, Duspara 6,5 (Hamzić -), Ćorić 6,5, Dujaković 7, Perić 6,5, Vuković 7. Trener: Dario Purić.

Omarska: Jokić 5,5, Romanić Bojan 6,5, Romanić Darko 6,5, Panić 6,5, Grahovac 6,5, Gavranović 6,5, Romanić Dragan 6,5, Jaćimović 6 (Krecelj -), Lajić 6 (Ratković -), Marmat 6,5, Vračar 6 (Stević -). Trener: Vuleta Milenko.

DERVENTA – Omarska je doživjela i drugi poraz  u okviru prvoligaškog takmičenja...

Pročitajte više..

Najava: Tekstilac – Omarska

Category: Najava Comments: Nema komentara

Nastavlja se veoma težak raspored Omarske. U subotu Omarska gostuje kod ekipe Tekstilca u Derventi. Tekstilac je stabilan prvoligaš već dugi niz sezona i ekipa za  respekt.

Omarska i na ovo gostovanje putuje sa željom da odigra jednu dobru utakmicu, ofanzivno kao i sve utakmice u dosadašnjem dijelu prvenstva, da se nadigrava, i da ostvari pozirivan rezultat.

Tekstilac nije ostvarivao sjajne rezutate  u dosadašnjem dijelu prvenstva, ali mora se istaći da je imao veoma težak raspored i da mu tek sada predstoje nešto lakši protivnici protiv kojih Tekstilac očekuje da sakupi što više bodova. Sa druge strane, Omarska ima zadatak da dokaže i domaćinu da ona ne spada u te lakše protivnike, a sigurni smo da će to i dokazati i pokazati.

Omarska će istrajati na svom putu, borbeno,...

Pročitajte više..
4O4