Pobjeda nad slogom

Category: Vijesti

SlogaTrnlogo

OMARSKA – SLOGA Trn  3-2
Hrvaćanin ’9, Panić ’26, ’55
Štikovac 6 (Begović 6), Anđić 6, Romanić Darko 6, Višić 6, Nišević Dejan 6, Krecelj 7, Grahovac 6, Romanić Bojan 7, Jaćimović 6, Panić 7 (Zdjelar 5) , Hrvaćanin 7 (Nišević Nemanja 5). Trener: Milenko Vuleta.

 Daleko teže od očekivanog smo savladali fenjeraša Slogu iz Trna sa 3-2, te time ostvarili cilj, zadržali 6 bodova prednosti ispred Budućnosti pred derbi prvenstva sledeće nedjelje na Šargovcu.

Utakmica je počela prema očekivanjima. Omarska je napadala i stvarala šanse. Već u devetom minutu Panić i Hrvaćanin su sami pred golmanom, Panić nesebično dodaje loptu Hrvaćaninu koji je plasira u mrežu. U 26’minutu identična situacija. Samo ovaj put  Hrvaćanin dodaje loptu Paniću, koji postiže gol. Vodili smo 2-0, a vođstvo je trebalo biti ubjedljivije i sve je ukazivalo na još jednu ubjedljivu pobjedu. Međutim u 45.minutu, gosti izvode korner, najviši u skoku je bio Šipovac i smanjuje rezultat na 2-1, te nagovještava da se gosti neće baš tako lako predati.

U drugo poluvreme smo ušli sa namjerom da brzo riješimo susret. U 55.minutu ponovo su Panić i Hrvaćanin sami pred golmanom i ponovo Panić postiže gol za 3-1. Nakon toga  gosti prvo pogađaju stativu, a u 64.minutu napadač Sloge izlazi sam pred golmana Štikovca. Štikovac ga ruši, a sudija pokazuje na penal i direktan crveni karton golmanu Omarske.

Sloga je iz jedanesterca smanjila na 3-2, imala igrača više do kraja i odjednom je utakmica postala neizvjesna. Međutim, i sa igračem manje Omarska je kontrolisala igru, Sloga do kraja nije uspjela ozbiljnije priprijetiti, osim jedne gužve pred golom Omarske. Sa druge strane Omarska je imala nekoliko dobrih prilika, od kojih se ističe zicer Jaćimovića u 85.minutu.

Na kraju, ostalo je 3-2. Sloga je pokazala da je dosta popravila igru u odnosu na jesenji dio prvenstva, međutim, da su strijelci Omarske bili prisebniji i iskoristili samo dio svojih šansi mogli su na vrijeme prelomiti utakmicu i vjerovatno visoko poraziti goste.

Uglavnom, sve je u rukama Omarske. Sada nam predstoji odlučujuća sedmica. U srijedu na gradskom stadionu u Prijedoru igramo finale kupa grada Prijedora protiv Rudara, a potom u nedjelju gostujemo na Šargovcu. Pobjedom, Omarska i teoretski obezbjeđuje titulu, a remijem 95%. Očekuje se mnogo gledalaca iz Omarske i dobra igra, pa se nadamo i povoljnom rezultatu.

<<Prethodna utakmica                             Sledeća utakmica>>

4O4