Omarska – Modriča 1-2

Category: Vijesti

Prepune tribine protiv Modriče

Omarska – Modriča 1-2

Romanić ‘20 – Došan ‘1, ‘68

Sudija: Dragan Marić (Srbac) Gledalaca: 1.000 

Žuti kartoni: Rosić M, Anđić (Omarska) Jeftić, Rodić, Radumilo (Modriča)

Omarska: Malešević 6, Velaula 7 (Vučkovac 5), Rosić M 7, Radanović 6 (Delić 8), Salamić 8, Anđić Mi 6, Kasalović 7, Macura 6 (Rosić G 5), Romanić 7, Prokopić 6, Miljević 7. Trener: Parhamov Mladen.

Modriča: Savić 9, Đukić 7, Jeftić 7, Svetlica 8, Jović 8, Marković 8, Jovanović 8, Rodić 8 (Antić 7), Radumilo 8 (Mišić -), Došan 9, Lučić 8. Trener: Nikola Nikić.

OMARSKA – Susret ova dva tima važio je kao derbi svih derbija ove lige jer direktno je odlučivao koja ekipa ostaje i dalje u borbi za prvo mjesto. Gosti su bili uspješniji. Dobili su ovaj susret sa 2:1 i sada im je prva liga na dohvat ruke, što po igri koju su pokazali u Omarskoj i zaslužuju.  Hladan tuš za domaće desio se u prvom minutu igre, kada su gosti sa svoje desne strane izveli skraćeni korner, a na drugoj strani se našao Došan koji između pet domaćih igrača glavom postiže gol. Ovo rano vođstvo gostiju umnogome je poremetilo igru domaćih koji su dalje krenuli stihijski praveći mnoge greške. I pored iznenađujućeg ranog vođstva gostiju, Omarska uspijeva da  uspostavi ravnotežu na terenu i stvori nekoliko izglednih situacija za gol, tako da u 20.minutu Romanić golom poravnava rezultat na 1:1.

 Posle izjednačenja, Omarska je imala nekoliko prilika da dođe u vođstvo, ali ih propuštaju Prokopić, te Kasalović. I u drugom poluvremenu domaćini napadaju pokušavajući da dođu do pobjede, ali se gosti uspješno brane i povremeno koriste prilike da iz kontranapada ugroze gol Maleševića. Kada je Omarska sve karte bacila u napad, dolazi do novog hladnog tuša. Iz jednog brzog kontranapada u 68.minutu Došan se ponovo upisuje u listu strijelaca – 2:1. 

Na kraju, valja reći, Omarska nije zaslužila poraz, ali odlični tim Modriče postigao je ono što je želio i ostaje kao kandidat za prvo mjesto. na poslednje igre Omarske očigledno se odražavaju nesuglasice u klubu, uprave i igrača, što može da dovede do mnogo većih posljedica za ekipu.

B. DABIĆ

<<Prethodna utakmica                       Sledeća utakmica>>   

PS. Antologijska utakmica. Jedna san o ulasku u prvu ligu je srušen. Iza ove utakmice ostala su nagađanja koja nikada nisu riješena. Je li utakmica prodana, ko je prodao? uglavnom, Omarska je otpala iz trke za titulu, generacija se raspala i nastupiće godine krize, ispadanja iz druge lige, finansijski problemi…

4O4