Novi Grad: Sloboda – Omarska 2-2

Category: Vijesti

17-Sloboda Omarska221046. Novi Grad: Sloboda – Omarska 2-2

1:0 Kovačević ‘51 (pen), 1:1 Rosić B ‘63, 2:1 Babić ‘85, 2:2 Hrvaćanin ‘90

Sudija: Marko Maksimović (Modriča). Gledalaca: 100.

Žuti kartoni: Mijić, Ćulibrk, Kovačević (Sloboda), Romanić Darko, Nišević Dejan, Jokić Mladen, Rosić Branko, Hrvaćanin (Omarska).

Sloboda:  Majkić 6, Bajrektarević 6 (Selimović6,5),  Tica 7,5, Ćulibrk 7, Golić 7,5, Mrkić 6,5, Antonić 7, Kovačević 7, Žujić 6, Mijić 6,5, Vranešević 6 (Babić 6,5). Trener: Zoran Bujić.

Omarska: Jokić 7,5, Nišević N 6 (Rosić Đ -), Zdjelar 7, Nišević D 6,5, Romanić Da 7, Romanić De 7, Anđić 7, Rosić 7, Pađan 6,5, Višić  6,5 (Krecelj -), Hrvaćanin  7,5 (Gavranović -). Trener: Vuleta Milenko.


NOVI GRAD – Derbi kola u kom je viđena utakmica za istinske sladokusce. Penali, dosuđeni, nedosuđeni, promašeni, realizovani, požrtvovanu igra, mnogo šansi, sjajnih odbrana, protesta, izjednačenje u devedestom minutu, a sve u fer i korektnoj igri.

U prvih dvadeset minuta, gledali smo potpunu ofanzivu Slobode. Već u  drugom minutu, lopta je pogodila Višića u ruku, sudija je pokazao na penal, ali je udarac Tice odbranio Jokić. Sloboda je nastavila sa napadima i u prvih dvadesetak minuta domaći igrači su pogodili stativu, imali nekoliko odličnih šansi, ali je golman Jokić bio nesavladiv. Fudbaleri Omarske su terensku ravnotežu uspjeli uspostaviti od 30 minute, te su čak bili i opasniji u samm finišu poluvremenu. Odlične prilike su imali Hrvaćanin i Romanić Darko ali je oba puta uspješniji bio golman Slobode, Majkić. Uglavnom, najviše zahvaljajući odličnim golmanima na poluvrijeme se otišlo bez golova i pored mnogo prilika.
Prava uzbuđenja su se viđena u drugom poluvremenu. Vranešević je u 50. minutu izašao sam pred golmana Jokića, Jokić ga je faulirao, a sudija pokazao na bijelu tačku. Domaći su protestvovali jer su smatrali da je Jokić zaslužio crveni karton, a gosti jer su smatrali da je prekršaj bio izvan šesnaesterca.  Sve u svemu, Jokić je dobio žuti karton, a jedanaesterac je u gol pretvorio Kovačević. Omarska je brzo izjednačila. U 63. minutu nakon kornera, došlo je do gužve u šesnaestercu, Anđić je uspio primiriti loptu za Rosić Branka koji je snažno šutirao i pogodio mrežu Slobode za 1-1.
Desetak minuta kasnije, Rosić je ponovo šutirao prema golu iskosa, lopta je očigledno pogodila Ticu u ruke, međutim sudija nije pokazao na penal. Izazvalo je to burne reakcije gostujućih igrača, ali nije bilo promjene odluke. Uglavnom obe ekipe su imale prigovor na suđenje Maksimovića,  ali mnogo više igrači Omarske.
Prava bura je viđena u finišu. U 85. minutu nakon odličnog centaršut domaćih rezervista Babić na dosta čuda način glavom pogađa mrežu Omarske. Nakon tog pogotka, Omarska je svim snagama krenula u ofanzivu. U devedesetom minutu Zdjelar je nabacio loptu iz kornera, lopta se odbila do Hrvaćanina, koji je iskosa topovski šutirao i donio Omarskoj izjednačenje. Duboko u sudijskoj nadoknadi Kovačević je pogodio stativu Omarske, tako da je ostalo 2-2.
Zaista jedna odlična utakmica, puna naboja, duela i sa mnoštvom događaja, preokreta i uzbuđenja. Omarska je iako oslabljena neigranjem Grahovca i Romanić Bojana pokazala da nije zaboravila igrati fudbal, te da se vraća u jesenju formu. Za sledeću utakmicu se vraća i Malešević, pa očekujemo još bolju i kvalitetniju igru protiv Sloge iz Trna (susret se igra u subotu zbog Vaskrsa). Sloboda se nakon ovog remija vjerovatno i definitivno oprostila od borbe za titulu, a u sledećem kolu u derbiju kola gostuje kod ekipe Mladosti u Donjoj Slatini.

<<Prethodna utakmica                             Sledeća utakmica>>    

4O4