Omarska – Liješće 2-1

Category: Vijesti

15 - OmarskaLIjesce21Omarska – Liješće 2-1
0:1 Marjanović 45’, 1:1 Romanić Darko ‘56, 2:1 Krecelj ‘85
Sudija: Babić Milan (Laktaši). Gledalaca:250.
Žuti kartoni: Krecelj, Anđić, Begović (Omarska), Kalabić, Malešević, Milićević (Liješće)
Omarska: Begović 7, Romanić Darko 7 (Zdjelar-), Nišević Nemanja 7, Romanić Bojan 7, Nišević Dejan 7, Romanić Dejan 6,5 (Rosić Branko -), Panić 7, Krecelj 7,5, Grahovac 7, Anđić 7, Jaćimović 6,5 (Hrvaćanin-). Trener: Milenko Vuleta.
Liješće: Popratin 7, Milanković 6, Marjanović 7, Kalabić 6,5, Milošević 7, Stolić 6, Malešević 6, Zečević Borislav 6 (Zečević Mika -), Ždrnja 6,5, Milićević 7, Grozdanić 6,5. Trener: –

 

OMARSKA – Fudbaleri Omarske su dosta teško pobjedili Liješće sa 2:1 i tako napravili značajan korak ka definitivnom obezbjeđenju opstanka. Sve je ličilo na već viđen scenarij ovog proljeća,  ali je ovaj put  ipak kraj bio sretan za Omarsku. Po lijepom vremenu na stadionu u Omarskoj se skupilo oko 250 gledalaca, koji su svojim bodrenjem  značajno pomogli igračima Omarske da dođu do pobjede.

Liješće je u Omarsku doputovalo bez trenera i sa ukupno 13 fudbalera, te sa samo jednim jedinim ciljem, da parkira ”autobus” pred svoj gol i da pokuša ostati neporaženo. Ipak, za razliku od Laktaša i Borca, to im nije uspjelo. Od samog početka Omarska je krenula ofanzivno prema golu Liješća, ali je najbolju šansu u 17.minutu imao napadač gostiju Milićević. Odbrana Omarske je slabo postavila ofsajd zamku, Milićević je izašao sam pred Begovića, ali je Begović sjajno intervenisao. Sa druge strane, dva puta je odlično šutirao Jaćimović, ali je Popratin odlično intervenisao. U 34.minutu Grahovac je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je bio zamalo neprecizan. U 38.minutu Jaćimović je bio sam pred golmanom gostiju, ali je ponovo golman gostiju bio uspješniji. Za sve promašaje, kazna je stigla u poslednjem minutu prvog poluvremena. Marjanović je izveo slobodan udarac sa više od trideset metara. Golman Begović je procjenio da će lopta otići iznad gola, ali je ona dobila čudnu putnja, pogodila prečku, odbila se Begoviću u leđa i zakoprcala se u mrežu Omarske. U potpunom šoku, otišli smo na poluvrijeme sa vođstvom gostiju od 1:0.

Ipak, u drugom poluvremenu igralo se samo oko šesnaesterca Liješća. Fudbaleri Omarske su bili veoma borbeni i požrtvovani, što je prepoznala i publika, te je bila istinski dvanaesti igrač. Omarska je izjednačila u 56. minutu. Panić je probio odbranu gostiju po lijevom boku, ušao u šesnaesterac i pokušao proigrati Krecelja na petercu. Ipak, lopta se odbila do Romanić Darke, koji ju je topovski zakucao u mrežu sa nekih 7-8 metara. Nakon izjednačenja, Omarska je krenula još silovitije ka golu Liješća, ali je mreža najboljeg aktera susreta Popratina bila kao začarana. Krecelj je dva puta šutirao sa desetak metara. Prvi put je Popratin maestralno odbranio, a drugi put je šut Krecelja izblokirao štoper gostiju. Odličnu priliku je sa desetak metara imao i Anđić, ali je bio neprecizan. Kada je Krecelj u 77.minutu pogodio stativu, djelovalo je da će i Liješće odnijeti bod iz Omarske. Ipak u 85.minutu Panić je ponovo u srcu šesnaesterca lijepo proigrao Krecelja, koji se našao sam pred golmanom gostiju i lukavo ga savladao, faktički se ušetao u gol, za pobjedu Omarske 2:1 i veliko slavlje igrača i domaćih navijača. Nakon toga, gosti više nisu imali snage niti da pokušaju izjednačiti.

Sve u svemu, potpuno zaslužena pobjeda Omarske protiv slabog Liješća, koje poput većine ostalih gostujući ekipa nije ni pokušala igrati fudbala u Omarskoj.  U sledećem kolu Omarska gostuje u Donjoj Slatini kod ekipe Mladosti.

<<Prethodna utakmica                             Sledeća utakmica>> 

Tags:  

4O4