Modriča – Omarska 0-1

Category: Vijesti

Modriča – Omarska 0-1

Rastoka ‘45

Sudija: Vuković Vojislav (Brčko) Gledalaca:200.

Žuti kartoni: Halilović (Modriča), Rastoka, Grahovac (Omarska)

Modriča: Trišić 6, Omerhodžić 6, Pljevaljčić 6, De Carvalho 6 (Simić 6), Limić 6 (Živković 6), Kuljanin 6, Kostadinović 6, Mišić 6 (Alizadeh -), Ninković 6, Halilović 6 (Sayyar -), Nishizaki  6 (El Ghamarti -). Trener: Lukić Mitar

Omarska: Jokić 7, Ratković 7 (Marić Janko –), Zdjelar 7, Romanić B 7, Rastoka 7,5, Panić 7 (Jovičić Dragoslav –), Grahovac 7, Stojnić 7, Romanić Dragan 7, Lukas 7 (Šunić -), Vračar 7  (Nišević Dejan -). Trener: Anando Krecelj


MODRIČA – Omarska je na gostovanju u Modriči ostvarila prvu pobjedu u tekućoj sezoni i još jednom dokazala da je ekipa koju nikada ne treba otpisati. Jedna od najljepših pobjeda u novoj istoriji. Šta su sve ovi momci izdržali od početka sezone znaju samo oni i samo oni znaju kako su uspjeli da prevaziđu sve teškoće i ostvare veoma vrijednu pobjedu, koja donosi mir u ekipu i klub i osmjeh na lice svim vjernim navijačima, a bogami i pokoju suzu.

Utakmica je odigrana u večernjem terenu pod svjetlošću reflektora, po veoma dobrom terenu, ali po dosta hladnom vremenu za ovo doba godine.

Što se tiče same utakmice, Modriča je bolje ušla u susret i već u drugom minutu napadač Modriče izlazi sam pred Jokića, ali Jokić brani. U 9.minutu Kostadinović je šutirao iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi u gol aut. Potom su gosti tražili jedanesterac, ali sudija Vuković pokazuje žuti karton Rastoki zbog simuliranja. U 18.minutu Halilović pogađa prečku Omarske, a nakon toga polako Omarska uspostavlja ravnotežu na terenu i uspjeva ugroziti gol domaćina. Prvu priliku je imao Vračar, ali nije savladao Trišića. I onda, u poslednjim trenucima prvog poluvremena, Rastoka je šutirao sa 16 metara i pogodio donji desni ugao nemoćnog Trišića. Odmah nakon pogotka sudija Vuković je svirao kraj prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu se očekivao žestok pritisak domaćina, ali Modriča ipak nije imala snage da sabije Omarsku u šesnaesterac. Čak je Omarska pružila bolju igru i stvorila opasnije prilike. Treba izdvojiti pokušaje Vračara i Rastoke  koji su ipak završili pored gola. Sve u svemu, Omarska je rutinski sačuvala stečeno vođstvo i bez većih uzbuđenja došla do prva tri boda u sezoni. Bodovi sasvim zasluženo idu za Omarsku.

Pobjeda je tim veća jer smo na ovo gostovanje otputovali bez Anđića, Lajića, Jaćimovića i Darke Romanića, tako da su prve minute za Omarsku u ovako teškoj utakmici odigrali tinejdžeri Marić Janko i Jovičić Dragoslav. Jednostavno, prežaljena ekipa je otišla, stisnula zube, igrači su dali sve od sebe i ostvarili veoma važnu pobjedu.

U sledećem kolu Omarska kod kuće dočekuje Slaviju iz Istočnog Sarajeva, a Modriča gostuje u Gradišci.

<<Prethodna utakmica                             Sledeća utakmica>>

 

Tags:  

4O4