Podrinje – Omarska 5-1

Category: Vijesti

Janja: Podrinje – Omarska 5-1

Ristić ‘28, ‘81, ‘85 , Božić ‘39 ‘73  – Rastoka ‘89

Sudija: Domazet Marko (Istočna Ilidža) Gledalaca:

Žuti kartoni: Ragipović, Alić (Podrinje) Lajić (Omarska)

Crveni kartoni: Andrić, dva žuta u 61. minutu (Podrinje). Grahovac, dva žuta u 58 (Omarska)

Podrinje: Šito 7, Račanović 6 (Savić -), Ragipović 6, Jahić 7 (Maksimović -), Mitrašinović 7, Božić 7,5 (Mehmedović -), Alić 7, Ristić 8, Perković 7, Andrić 7, Perić 7. Trener: Ilija Simić.

Omarska: Begović 5, M Ratković 5, Zdjelar 5 (Krecelj -), Bojan Romanić 5 (Panić -), Rastoka 5,5, Grahovac 5, Anđić 5, Stojnić 5, Jaćimović 5, Lajić 5, Vračar 5 (Romanić Darko -). Trener: Milenko Vuleta.


JANJA – Nastavlja se agonija i rasipanje ugleda Omarske. Djeluje kao da smo u potjeri da srušimo klupski rekord po broju utakmica bez pobjede, sada smo već na koti 13, a provjerićemo koji je najduži niz Omarske bez pobjede u istoriji. Takođe kao što smo pisali i nakon prošle utakmice, Omarska jednostavno prilagodi i sastav i igru protivniku tako da na kraju izgubi. Da smo danas odigrali kao protiv Zvijezde 09, sigurno bi ostvarili povoljan rezultata, ali umjesto toga odigrali smo rastrzano, sa puno grešaka, bezopasno po protivnički gol i Podrinje je lako i zasluženo ostvarilo ubjedljivu pobjedu.  

Utakmica je kasnila dvadeset minuta jer se čekao dolazak vozila hitne pomoći, a treba istaći da je susret odigran na sjajnom terenu i  idealnom vremenu. Sve do sredine prvog poluvremena ekipe su bile ravnopravne na terenu i Omarska je djelovala dobro. Međutim, u 28.minutu dolazi do prve pomutnje u gostujućim redovima, lopta dolazi do Ristića koji dovodi Podrinje u vodstvo od 1-0. Tada se povrijedio i Romanić Bojan, te se od tog momenta igra Omarske raspala, a Podrinje se razigralo nošeno podrškom brojne publike. Do kraja poluvremena Podrinje stvara još nekoliko prilika i jednu koristi Božić te uduplava prednost domaćina. Sa tim rezultatom se i otišlo na odmor.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme novi šok. Grahovac se koškao sa Ragipovićem i dobio drugi žuti karton, pa je Omarska ostala sa deset igrača na terenu. Ipak samo nekoliko minuta kasnije isključen je i Andrić, pa su obe ekipe ostale sa po deset igrača na terenu.

Ipak, Omarska nije imala snage da ozbiljnije pritisne domaćine, te je u finišu utakmice odigrala neozbiljno i dozvolila da joj Podrinje nanese katastrofalan poraz. Ristić je postigao još dva gola, a Božić još jedan te je Podrinje ubjedljivo povelo, sa čak 5-0. U poslednjim trenucima utakmice Rastoka je postigao počasni gol i svojim prvencem u dresu Omarske postavio konačnih 5-1.

Bruka i sramota. Porazi su sastavni dio sporta, ali mora se voditi računa i o časti i ugledu, kako trenera, igrača, tako i kluba. Čekamo da vidimo da li će neko preuzeti odgovornost za ovu agoniju, jer već u srijedu dolazi raspucana Sloboda iz Novog Grada, a u sastavu Omarske neće biti radilice Grahovca, te čekamo da vidimo o kakvoj povredi se radi kod Romanić Bojana.

<<Prethodna utakmica                             Sledeća utakmica>>

4O4