Najava: Omarska -Zvijezda 09

Category: Najava

Omarska – Zvijezda 09 

Nedjelja, 7. avgust u 17:30

U nedjelju počinje nova prvoligaška sezona. Liga je proširena na 18 klubova i prema najavama ove godine nas očekuje mnogo kvalitetnija liga.

Omarska već u prvom kolu dočekuje, prema prognozama, glavnog favorita za osvajanje šampionske titule, ekipu Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići kod Bijeljine.

Zvijezda 09 ne krije svoje ambicije, doveden je novi trener Dženan Hošić i formirana potpuno nova ekipa sa mnogo domaćih premijerligaških, ali i kvalitetnih inostranih igrača. Zvijezda je u okviru priprema boravila i na Zlatiboru, odigrala nekoliko pripremnih utakmica sa premijerligaškim ekipama i ekipama iz elite Srbije i sa pravom je mnogi smatraju glavnim favoritom u predstojećem prvenstvu.

Sa druge strane, Omarska je pružala loše partije u pripremnom utakmicama, ali pripremne utakmice su jedno, a utakmice za bodove nešto sasvim drugo. Niko se nije naigrao u Omarskoj, pa smo sigurni da neće ni Zvijezda 09. Ekipa Omarske je ostala na okupu. Klub su napustili Marmat Nikola i Rosić  Đorđe, a došli su Marinko Rastoka i Nišević Nemanja. Dakle, ekipa je i jača nego proljetos. Radilo se dobro na pripremama, posebno u poslednjih petnaestak dana, pa se nadamo da će Omarska pravo lice pokazati u prvenstvu.

Podrška vjerne publike je sada potrebnija nego ikada, jer je uvijek druga sezona teža nego prva. Pokažimo još jednom zajedništvo, podržimo igrače Omarske, jer je najbitnije da svi igrači dadnu svoj maksimum i da svi zajedno uživamo u još jednom prazniku fudbala na stadionu u Omarskoj.

Utakmica se igra u nedjelju sa početkom od 17:30.

Međusobni susreti

2021/22                1-5      1-1

Predstavljamo Zvijezdu 09

Fudbalski klub “Zvijezda Brgule” osnovan je 14. januara 1980. godine na čelu sa Perom Stanišićem. Ime je dobio po šumovitoj planini Zvijezdi. Igrali su na novom seoskom stadionu Borovača. Takmičenje su započeli u Opštinskoj ligi Ilijaš, a kasnije prešli u Opštinsku ligu Visoko. Krajem rata klub je rasformiran.

Fudbalski klub “Zvijezda 09” je osnovan 2009. godine u Etno Selu “Stanišići” u Bijeljini. Klub je zapravo prenesen iz sela Brgule, opština Vareš, gdje je postojao prije raspada Jugoslavije i rata u BiH pod imenom FK “Zvijezda Brgule”.

Zvijezda je domaće utakmice igrala na stadionu FK Napretka iz Dijelova, sve do kraja sezone 2011/12. 2012. godine započeti su radovi na izgradnji novog stadiona u kompleksu Etno sela Stanišići. Radovi na terenu, pomoćnom terenu, tribinama, svlačionicama i ogradi završeni su do septembra 2013. godine, a Zvijezda je prvi put poslije rata ponovo zaigrala na svom stadion. Projektovan je po fifinim standardima, dimenzija 68×100 m, sa kvalitetno pripremljenim travnatim terenom i sistemom za navodnjavanje. Svlačionice i prateća oprema omogućuju izuzetno povoljne uslove za pripreme fudbalskih ekipa.

Klub je od početka takmičenja u okviru fudbalskog saveza Srpske brzo napredovao kroz rangove takmičenja. U sezoni 2015/16. Zvijezda se po prvi put plasirala u Prvu ligu Republike Srpske, a u sezoni 2017/18. stigla je do najvišeg ranga takmičenja Premijer lige Bosne i Hercegovine, te u svom debitantskom nastupu izborila opstanak, osvojivši deveto mjesto na tabeli. Ipak, u sledećoj sezoni Zvijezda 09 nije uspjela izboriti opstanak i vratila se u prvu ligu RS.

Inače, Zvijezda 09 je klub Borisa Stanišića, koji je poznat i kao vlasnik Etno sela Stanišići kod Bijeljine. Boris je prije rata igrao za Zvijezdu Brgule, a nakon rata je izbjegao u Bijeljinu gdje je ostvario svoj san, izgradio velelepno etno selo, a osim toga osnovao je i Fudbalski klub koji faktički nastavlja tradiciju FK Zvijezda iz Brgula.

Puno se ulaže i u omladinski fudbal. Tako su juniori Zvijezde 09 u sezoni 2020/21 osvojili titulu prvaka BiH, pa su se takmičili u juniorskoj Ligi šampiona. Nakon dvije uzbudljive utakmice eliminisani su od strane turskog prvaka Gaziantepspora.

4O4