Najava: Zvijezda 09 – Omarska

Category: Najava

Etno selo Stanišići:

Zvijezda 09 – Omarska

Subota, 6. novembar u 13:30

Nakon burnih desetak dana, vrijeme je da se ova polusezona privede kraju u jednom normalnom ritmu. Pred Omarskom su još tri utakmice, a sada nam predstoje dva vezana gostovanja kod Zvijezde i u Zvorniku.

U 13.kolu Omarska gostuje kod ekipe Zvijezda 09 u Etno selu Stanišiću.  Radi se o klubu koji ima odlične uslove za rad, koji je dvije sezone proveo i u premijerligaškom takmičenju, te  koji poklanja mnogo pažnje radu sa mlađim kategorijama, tako da je i prvi tim Zvijezde 09 sačinjen uglavnom od mladih i perspektivnih igrača. Mlada ekipa koja se u svakoj utakmici nadigrava sa protivnikom.

Isto kao i Omarska, tako da nas u subotu po svim prognozama čeka jedna odlična utakmica. Nakon mnogo zdravstvenih problema, Omarska bi napokon trebala biti kompletna na ovoj utakmici (osim Marmata koji će propustiti susret zbog kartona) pa će trener Vuleta biti na slatkim mukama da odabere prvih jedanaest.

Što se tiče Omarske, osnovni cilj je da se potvrdi da smo ”hit prvenstva” što i jesmo. Omarska će igrati ofanzivno kao i u svakoj utakmici do sada, jer je sada cilj ekipe da se osvoji što više bodova u preostala tri kola i da se polusezona završi na što boljoj poziciji na prvenstvenoj tabeli, jer na proljeće ko zna?

Svi sa nestrpljenjem čekaju povratak svih igrača u ekipu, jer ipak nije ista atmosfera kad smo svi na okupu i kad se radi u okrnjenom sastavu.

Obe ekipe će igrati na pobjedu, pa nema bolje pozivnice za sve ljubitelje fudbala da u subotu dođu na stadion u Etno selu Stanišić i uživaju u odlučnoj utakmici. Ni Bijeljina nije daleko, pa se ne bi iznenadili i da utakmici prisustvuje i dosta gledalaca iz Omarske, koji su i do sada pratili Omarsku i kod kuće, ali i na gostovanjima.

Predstavljamo Zvijezdu 09

Fudbalski klub “Zvijezda Brgule” osnovan je 14. januara 1980. godine na čelu sa Perom Stanišićem. Ime je dobio po šumovitoj planini Zvijezdi. Igrali su na novom seoskom stadionu Borovača. Takmičenje su započeli u Opštinskoj ligi Ilijaš, a kasnije prešli u Opštinsku ligu Visoko. Krajem rata klub je rasformiran.

Fudbalski klub “Zvijezda 09” je osnovan 2009. godine u Etno Selu “Stanišići” u Bijeljini. Klub je zapravo prenesen iz sela Brgule, opština Vareš, gdje je postojao prije raspada Jugoslavije i rata u BiH pod imenom FK “Zvijezda Brgule”.

Zvijezda je domaće utakmice igrala na stadionu FK Napretka iz Dijelova, sve do kraja sezone 2011/12. 2012. godine započeti su radovi na izgradnji novog stadiona u kompleksu Etno sela Stanišići. Radovi na terenu, pomoćnom terenu, tribinama, svlačionicama i ogradi završeni su do septembra 2013. godine, a Zvijezda je prvi put poslije rata ponovo zaigrala na svom stadion. Projektovan je po fifinim standardima, dimenzija 68×100 m, sa kvalitetno pripremljenim travnatim terenom i sistemom za navodnjavanje. Svlačionice i prateća oprema omogućuju izuzetno povoljne uslove za pripreme fudbalskih ekipa.

Klub je od početka takmičenja u okviru fudbalskog saveza Srpske brzo napredovao kroz rangove takmičenja. U sezoni 2015/16. Zvijezda se po prvi put plasirala u Prvu ligu Republike Srpske, a u sezoni 2017/18. stigla je do najvišeg ranga takmičenja Premijer lige Bosne i Hercegovine, te u svom debitantskom nastupu izborila opstanak, osvojivši deveto mjesto na tabeli. Ipak, u sledećoj sezoni Zvijezda 09 nije uspjela izboriti opstanak i vratila se u prvu ligu RS.

Inače, Zvijezda 09 je klub Borisa Stanišića, koji je poznat i kao vlasnik Etno sela Stanišići kod Bijeljine. Boris je prije rata igrao za Zvijezdu Brgule, a nakon rata je izbjegao u Bijeljinu gdje je ostvario svoj san, izgradio velelepno etno selo, a osim toga osnovao je i Fudbalski klub koji faktički nastavlja tradiciju FK Zvijezda iz Brgula.

Puno se ulaže i u omladinski fudbal. Tako su juniori Zvijezde 09 u sezoni 2020/21 osvojili titulu prvaka BiH, pa su se takmičili u juniorskoj Ligi šampiona. Nakon dvije uzbudljive utakmice eliminisani su od strane turskog prvaka Gaziantepspora.

4O4