Saopštenje FK Omarska

Category: Vijesti

U Omarskoj je 20.aprila.2021.godine održana sjednica Upravnog odbora FK” Omarska” na kojoj je razmatrana trenutna situacija izazvana prekidom takmičenja zbog epidemije virusa COVID-19.

Upravni odbor kluba nakon održane sjednice upućuje apel Fudbalskom savezu RS, te Ministarstvu omladine, porodice i sporta, da razmotre mogućnost nastavka takmičenja u svim ligama u okviru FSRS i da omoguće  fudbalerima da na zelenom terenu odluče o plasmanu na prvenstvenoj tabeli.

Svi smo svjesni činjenice da je zdravlje najbitnije, te smo imali razumjevanja kada je zbog pogoršane epidemiološke situacije u martu ove godine prekinuto takmičenja. U međuvremenu je došlo do očiglednog poboljšanja epidemiološke situacije, Skoro sve mjere donesene 22.03.2021. godine su ukinute ili ublažene, nastavljena je nastava u svim školama i na fakultetima, dozvoljen je rad ugostiteljskih objekata, pa smatramo da su stvoreni uslovi da se nastavi i sa takmičenjima na svim fudbalskim terenima.

Ističemo da je rad klubova u ovim okolnostima, bez održavanja takmičenja, veoma otežan, faktički nemoguć. Zaista je nemoguće održavati treninge bez takmičenja i ukoliko se ne nastave prvenstva klubovi će pretrpjeti nesagledive posljedice, te će stoga Upravni odbor kluba će učinit sve što je u njegovoj moći da omogući igračima svih selekcija da nastave sa takmičenjima i da na  terenu potvrde vrijedan rad na treninzima.

Stoga, Još jednom apeluejmo na sve koji odlučuju o nastavku ili prekidu takmičenja da donesu jedinu razumljivu i pravednu odluku i da omoguće nastavak takmičenja, jer teren mora biti jedino mjerilo sportskih dostignuća.

Tags:  

4O4