Panić srušio Radnik

Category: Vijesti

Panic_Vedran

Dvostruki strijelac, Panic Vedran

453. Omarska -Radnik Urije 2-0
Panić `60, `90
Štikovac 8, Anđić Vladan 7, Romanić Darko 7, Malešević 7 (Nišević Nemanja 7), Romanić Bojan 7, Grahovac 8, Krecelj 8, Zdjelar 7, Romanić Dejan 7 (Kvočka 7), Panić 9 (Đenadija 5), Jaćimović 7. Trener: Milenko Vuleta.

Sjajna utakmica na početku proljetnog dijela sezone. U goste omarskoj je došla ambiciozna i bogata ekipa Radnika Urije. Nama je ova utakmica bila veoma značajna, iz više razloga. Radi se o prvoj utakmici, bili smo oslabljeni neigranjem Hrvaćanina, Nišević Dejana i Višića, a u goste nam je došao veoma nabrijan rival. Utakmica je odigrana pred dosta gledalaca (300-400) ali po veoma teškom terenu. Naime, iako je klub uložio dosta napora da pripremi teren, kiša koja je padala u poslednji 24 sata učinila ga je pretjerano mokrim i teškim za igru. Na takvom terenu bilo je vrlo teško pokazati sve što znaju igrači obe ekipe. Čitavo prvo poluvrijeme Omarska je bila agilnija, ali bez mnogo šansi. Treba izdvojiti dvije situacije u kojima se u dobroj poziciji za šut iskosa sa lijeve starne našao Jaćimović. Prvi put je zamalo bio neprecizan, a drugi put je golman gostiju odbranio njegov šut. U 35 minutu nesvakidašnja situacija. Nakon gužve u šesnaestercu sudija svira penal za Omarsku. Penal je izveo Krecelj, ali njegov šut brani golman Radnika i baca loptu u kontru. U tom napadu Romanić Bojan neoprezno starta u našem šesnaestercu na Perhamova i to je penal za radnik. Međutim golman Štikovac brani penal koji je izveo Vlačina. znači u nekih tri minute obe ekipe su promašile po penal.

Utakmica je riješena u drugom poluvremenu. Stekao se utisak da su obe ekipe išle na pobjedu, ali ekipa Radnika nije uspjela stvoriti niti jednu ozbiljniju šansu. Sa druge strane Omarske je imala dosta opasnih situacija. Pvi gol je pao u 60 minutu. Darko Romanić je sjajno ubacio sa sa desne starne, a u buketu igrača najviši u skoku glavom je bio Panić i preciznim udarcem je loptu smjestio u mrežu. U tom momentu smo već bili dodatno oslabljeni jer je zbog lakše povrede igru napustio i Malešević, a kasnije i Romanić Dejan. Treba pomenuti da su maloljetni  Nišević Nemanja i Kvočka nakon ulaska u igru sjajno odradili svoj posao. Nakon prvog gola Omarske, gosti su pokušavali preuzeti kontrolu, ali nisu u tom uspjevali. Omarska je u nekoliko navrata imala ozbiljne prilke, ali ponekad je lopta stala u lokvi, ponekad je falilo samo nekoliko centimetara za dobar posledni pas i rezultat je ostao 1-0. Susret je odlučen u 89 minutu sjajnom minijaturom Vedrana Panića. Panić je ušao u šesnaesterac okružen trojicom igrača Radnika i tada je složio tri predivna ’’lažnjaka’’, svi igrači Radnika su pali na teren, a Panić je zatresao gol Radnika za veliko oduševljenje brojne publike.

Ovom pobjedom napravili smo veliki korak u borbi za titulu, a sada nam slijedi susret protiv Ravni u Međeđi. Ravan se dosta pojačala u zimskoj pauzi , te nam svakako slijedi još jedno teško gostovanje.

<<Prethodna utakmica                             Sledeća utakmica>>

4O4