Omarska pod imperativom pobjede

Category: Najava

Obrad Stojanović – pehar za titulu u regionalnoj ligi

U okviru trećeg kola druge lige RS – grupa Zapad u nedjelju se sastaju ekipe Omarske i Progresa iz Kneževa. Dvije ekipe koje ovu utakmicu dočekuju u potpuno različitom raspoloženju.

Obrad Stojanović , iskusni kapiten, glavna violina ekipe Progresa, nekadašnji igrač Jedinstva i Krupe očekuje dobru igru Progresa u Omarskoj: ”Nakon ubjedljive pobjede i odlične igre protiv Brda na domaćem terenu, gostujemo u Omarskoj. Ekipu Omarske dobro poznajemo, riječ je o iskusnoj i veoma kvalitetnoj ekipi koja već nekoliko godina bilježi dobre rezultate u drugoj ligi pogotovo na domaćem terenu. Ono što me raduje je dobra i efikasna igra moje ekipe u prošlom kolu i očekujem da takvu igru prikažemo u Omarskoj i pokušamo doći do povoljnog rezultata. Očekujem veoma kvalitetnu utakmicu i prava je šteta što će tribine biti prazne”

Grahovac Borislav u akciji

Sa druge strane Borislav Grahovac, neumorna radilica u ekipi Omarske ističe da Omarska jednostavno mora pobjediti u nedjelju:

”Pred nama je jako težak zadatak. Odigrali smo jako lošu utakmicu u Brodu i neočekivano izgubili. Naravno, utakmica u nedjelju nam je pod imperativom pobjede. Dolazi nam jako kvalitetna ekipa Progresa, koja u svojim redovima ima tehnički potkovane i kvalitetne igrače, kako fudbala tako i futsala. Trudićemo se da opravdamo ulogu favorita, pokažemo zbog čega su nas okarakterisali kao favorite za titulu. Uz kvalitetnu igru i zalaganje se nadam da ćemo doći do sva tri boda”

4O4